x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek la Indian Wells

Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek la Indian Wells

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   06:37
Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek la Indian Wells
Sursa foto: Hepta

Sorana Cîrstea și-a încheiat parcursul bun de la Indian Wells cu o înfrângere în fața liderului mondial Iga Swiatek, joi seara, cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale competiției. Poloneza a jucat în stil de metronom, cu foarte puține greșeli neforțate, dând puține șanse româncei.

Înaintea confruntării Swiatek a câștigat deja 15 meciuri în acest sezon, dar a și pierdut de trei ori, în timp ce Cîrstea a eliminat-o pe favorita numărul 5, Caroline Garcia, în turul al patrulea.

A doua lor întâlnire în circuitul WTA a început mai bine pentru Swiatek, care a învins-o pe Emma Răducanu în turul precedent. Ea a făcut break la primul game de serviciu al adversarei sale și a condus cu 2-0 încă de la început.

Însă Cirstea a făcut rebreak în cel mai lung game al primului set și a egalat scorul la 2-2.

A urmat un șir de 8 game-uri consecutive câștigate de poloneză, primul set fiind închis după 42 de minute, cu 6-2.

La 4-0 și serviciul în setul doi, părea că Sorana Cîrstea va pierde la zero actul secund. Ea a revenit totuși cu un rebreak, având 2-4 și 3-5, însă nu a reușit să îl obțină și pe al doilea, pierzând în cele din urmă după o oră și 23 de minute.

Cirstea, care a înregistrat 16 victorii împotriva jucătoarelor din Top 10 în cariera sa, a fost susținută de fanii români din tribune.

Swiatek a stabilit astfel o întâlnire în semifinale cu Elena Rybakina, care a învins-o pe Karolina Muchova.

Sorana Cîrstea va fi recompensată pentru prezența în sferturile de finală cu 184.465 dolari și 215 puncte, care îi vor asigura un avans de 9 locuri în clasamentul WTA, până pe 74.

(sursa: Mediafax)

×