x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi SURPRIZA la Roland Garros. Wawrinka a câştigat în premieră turneul

SURPRIZA la Roland Garros. Wawrinka a câştigat în premieră turneul

de Agerpres    |    07 Iun 2015   •   20:30
SURPRIZA la Roland Garros. Wawrinka a câştigat în premieră turneul
Sursa foto: Alvaro Gandara Astray wikimedia commons

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, numărul 9 mondial, a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, duminică, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic, liderul ATP, cu 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.  

Wawrinka şi-a adjudecat al doilea titlu de Grand Slam din carieră după cel de la Australian Open, în 2014.

Elveţianul a impresionat prin forţa şi rezistenţa arătate în schimburile de mingi, reuşind să se impună în faţa favoritului, care era neînvins de 28 de meciuri. Djokovic a eşuat în tentativa de a pune mâna pe singurul său trofeu care îi lipseşte din palmares, după ce a pierdut finalele din 2012 şi 2014.

Wawrinka (30 ani) a dictat jocul, reuşind 9 aşi, a avut lovituri redutabile de backhand şi forehand, a reuşit nu mai puţin de 60 de lovituri direct câştigătoare (Djokovic doar 30). Jucătorul din Ţara Cantoanelor a fost mai bun şi în raliuri, capitol la care Nole stătea mai bine de obicei.

Djokovic a venit la Paris după ce câştigase toate turneele importante din acest sezon, cu excepţia celui de la Madrid, luat de Andy Murray, la care nu a participat.

Novak Djokovic a dominat primul set şi l-a câştigat cu 6-4, dar Wawrinka a ridicat nivelul şi apoi a preluat conducerea meciului, punctând în momentele importante ale confruntării.

Wawrinka s-a ales cu 2.000 de puncte ATP şi cu un cec de 1,8 milioane euro, în timp ce Djokovic a fost recompensat cu 1.200 puncte şi cu 900.000 euro.

×
Subiecte în articol: Stan Wawrinka Roland Garros