x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tsitsipas, în finală la Melbourne și la un pas de poziția de lider mondial

Tsitsipas, în finală la Melbourne și la un pas de poziția de lider mondial

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   11:45
Tsitsipas, în finală la Melbourne și la un pas de poziția de lider mondial
Sursa foto: Hepta

Stefanos Tsitsipas va juca pentru primul său titlu de Grand Slam și pentru locul 1 în clasamentul ATP, după ce și-a asigurat locul în finala Australian Open cu o victorie în fața rusului Karen Khachanov.

În victoria de vineri din semifinala cu 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3, grecul a dominat cu jocul său de acțiune, ținându-și adversarul sub o presiune constantă în cele trei ore și 21 de minute de meci.

Meciul care părea să se încheie cu a cincea sa victorie în trei seturi, din cele două săptămâni de la antipozi, a fost complicat de o creștere de formă a lui Khachanov, pe finalul setului 3. Semifinalistul de la Melbourne a contracarat cu break serviciul lui Tsitsipas la 5-4 în setul al treilea, iar mai târziu a salvat două mingi de meci, înainte de a trimite meciul în setul al patrulea.

Dar grecul a răspuns cu un nou break în debutul setului patru, pentru un 3-0 suficient pentru a închide apoi meciul și a avansa în finala turneului.

Al treilea favorit îl așteaptă în finală pe Novak Djokovic, de nouă ori campion, sau pe americanul Tommy Paul, în meciul pentru titlu de duminică. Dacă va fi sârbul de cealaltă parte a fileului, cei doi vor disputa un meci direct pentru accederea în fruntea clasamentului 1 mondial, într-o revanșă a finalei de la Roland Garros din 2021, câștigată de Djokovic în cinci seturi.

"Acestea sunt momentele pentru care am muncit din greu. Să pot juca finale ca aceasta, dar finale care au o semnificație mai mare decât o simplă finală", a declarat Tsitsipas în interviul de pe teren. "Este o finală de Grand Slam, mă lupt pentru locul 1. Este un vis din copilărie să prind locul 1 într-o zi. Sunt foarte aproape. Mă bucur că această oportunitate vine aici, în Australia, și nu în altă parte, pentru că acesta este un loc important.

"Haideți să o facem, băieți!", a continuat el, adresându-se mulțimii de pe Rod Laver Arena, care a contribuit la succesul parcursului său. "S-o facem!"

Grecul s-a calificat în a doua sa finală de Grand Slam și prima la Melbourne, după trei înfrângeri anterioare în semifinale la ceea ce el numește "Slamul său de acasă".

Khachanov a încercat să ajungă în prima sa finală de Grand Slam în ceea ce a fost a 24-a sa participare la un turneu de Grand Slam. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a ajuns în semifinale la turnee majore consecutive, după ce a avansat pentru prima dată în această fază de Slam la US Open 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stefanos tsitsipas Australian Open