x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei 2012: Peter Sagan, noul Lance Armstrong?

Turul Franţei 2012: Peter Sagan, noul Lance Armstrong?

de Sorin Anghel    |    01 Iul 2012   •   19:03
Turul Franţei 2012: Peter Sagan, noul Lance Armstrong?
Corespondenta din Seraing
Inaintea Turului Frantei, Liquigas a anuntat ca obiectivul debutantului Peter Sagan, 22 de ani, este acela de a castiga una dintre etapele editiei din acest an. Rutierul slovac a reusit aceasta performanta inca de la prima etapa, reusind sa se impuna in fata "greilor' Cancellara si Boasson Hagen.

"Sunt foarte bucuros ca am castigat prima etapa, dupa ce la Prolog am avut ghinion. Nu m-am simtit bine ieri, dar ma bucur ca nu am cazut. Traseul de sambata a fost perfect pentru oameni precum Cancellara sau Wiggins, dar nu sI pentru mine. Finalul cursei de astazi a fost foarte dificil. Au fost multe sensuri giratorii sI curbe foarte periculoase. Datorita lui Nibali am reusit sa stau in fata. Chavanel a atacat, insa l-am urmat imediat. Apoi a urmat Cancellara. Am raspuns sI la atacul lui. Inaintea startul am vorbit cu managerul sI mi-a zis ca trebuie sa-l urmez pe elvetian. Este intr-o forma foarte buna acum sI imi pare rau pentru el ca nu a reusit sa castige azi', a declarat rutierul in varsta de 22 de ani.

Astazi, el a fost singurul care a reusit sa se mentina alaturi de Fabian Cancellara, liderul clasamentului general, pe care l-a invins la fel de lejer cum elvetianul a castigat Prologul. Victoria sa a venit la o varsta foarte frageda, iar lumea a inceput deja sa-l compare pe slovac cu marele Lance Armstrong. Americanul, de 7 ori castigator al Marii Bucle, a reusit prima victorie in 1993, la Verdun, atunci cand avea 21 de ani sI 296 de zile. Peter Sagan are 22 de ani si 157 de zile. "Este prea devreme sa fiu comparat cu Armstrong. Eu sunt doar la inceput. Oricum, aceasta comparatie este magulitoare pentru mine', spune rutierul de la Liquigas.

Pana acum, Peter Sagan si-a mai trecut in palmares victorii in Turul Spaniei, Turul Poloniei sau Turul Californiei, dar recunoaste ca atmosfera din Marea Bucla este cu totul diferita. "Sunt mult mai multi spectatori, iar atmosfera de la sosire este senzationala. In plus, competitia se bucura de multa mediatizare. E grozav sa castigi aici. Mai am insa inca 19 etape de parcurs pentru a afla ce inseamna exact Turul Frantei', a marturisit slovacul.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2012