x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Greipel, din nou primul. Neamţul a reuşit a treia victorie în Marea Buclă în acest an!

Turul Franţei: Greipel, din nou primul. Neamţul a reuşit a treia victorie în Marea Buclă în acest an!

de Sorin Anghel    |    14 Iul 2012   •   21:00
Turul Franţei: Greipel, din nou primul. Neamţul a reuşit a treia victorie în Marea Buclă în acest an!

Dupa cateva zile de-a dreptul chinuitoare in Alpi, Caravana Turului Frantei a coborat la campie. Rutierii au avut astazi de pedalat prin sudul fierbinte al Hexagonului. Startul a fost la Saint-Paul-Trois-Chateaux, iar dupa 217 kilometri s-a ajuns in Le Cap d’Arge. Statiunea de la Marea Mediterana gazduieste in aceasta perioada 175.000 de turisti pe noapte. Amplasat in Golful Lyon, locul a fost considerat strategic inca de acum 2.600 de ani, atunci cand comerciantii greci s-au instalat aici.

Bradley Wiggins, liderul clasamentului general, a incercat sa-i ofere coechipierului sau, Edvald Boasson Hagen, victoria de etapa, numai ca norvegianul nu a fost in stare sa castige sprintul masiv desfasurat pe ultimii 900 de metri ai traseului. Primul a trecul linia de sosire Andre Greipel. Neamtul a fost inaintea lui Peter Sagan, purtatorul tricoului verde, si a ajuns la a treia victorie in editia din acest an a Marii Bucle. Situatia in clasamentul general a ramas neschimbata in partea superioara.

Maine este programata etapa a 14-a, de la Limoux pana la Foix. Traseul masoara 191 kilometri si cuprinde o catarare de gradul al doilea, pe Col du Portel, un sprin intermediar, la Tarascon-sur-Ariege, si doua catarari de gradul intai, la Port de Lers si Mur de Peguere. Chiar daca rutierii au ajuns in Pirinei, etapa este una usoara, fiind considerata doar un aperativ pentru ceea ce va urma in zilele urmatoare. Limoux s-a dezvoltat in jurul bisericii din aceasta localitate in care traiesc 10.000 de oameni. La Blanquette, cel mai vechi vin spumant din lume, se produce aici inca din 1531. Metoda de fabricatie a fost, mai tarziu, aplicata sampaniei Don Perignon.

×