x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Uluitor! Se schiaza!

Uluitor! Se schiaza!

de Sorin Anghel    |    26 Mai 2006   •   00:00
Uluitor! Se schiaza!

Maine are loc pe platoul Bucegi, in Valea Malinului, concursul de schi "Ecoul Malinului". Competitia este recomandata celor care vor sa in-cerce schiul si la temperaturi inalte.

Maine are loc pe platoul Bucegi, in Valea Malinului, concursul de schi "Ecoul Malinului". Competitia este recomandata celor care vor sa incerce schiul si la temperaturi inalte.

Acum doua saptamani inca mai tremuram prin ploaie si ne minunam ca de mult nu am mai avut o primavara atat de racoroasa. Zilele acestea lucrurile s-au schimbat radical. Caldura sufocanta, aer irespirabil in tramvai, astfel ca romanii au ajuns sa fuga de soare ca dracu’ de tamaie.

SENZATIE. In tot acest decor, apare si o ciudatenie. Una cat se poate de mare. Sezonul sporturilor de iarna inca nu s-a incheiat! Maine este programat la Busteni, in masivul Bucegi, pe Valea Malinului, ultimul concurs de schi din sezonul 2005-2006. Cum zapada din Valea Dorului, de la Sinaia, s-a dus, organizatorii se asteapta la o afluenta maxima de schiori dornici sa-si incerce maiestria intr-un moment in care primavara parca si-a dat mana cu vara.

TRASEU. Accesul pana la locul de desfasurare a concursului intitulat "Ecoul Malinului" se va face din Busteni cu Telecabina Babele, apartinand celor de la Teleferic Prahova. O calatorie pana pe platoul Bucegi costa 19 RON. De la Babele, toti participantii la concurs vor fi nevoiti sa mearga cu schiurile si claparii in spate pe o poteca turistica timp de o ora pana la intrarea pe Valea Malinului.

PROGRAM. Competitia, organizata de Alpin Club Ecoul Bucuresti, este programata sa inceapa la ora 11:00 si va fi atent supravegheata de angajatii de la Salvamont Busteni. Riscul unor avalanse este exclus in aceasta perioada, zapada pastrandu-se doar pe firul vai, nu si pe versantii abrupti. Pe langa distractia prilejuita de zapada numai buna de schi, turistii se mai pot bucura si de soarele care bate cu putere. Lucru numai bun pentru dobandirea unui bronz sanatos.

BUSTENI
Dupa ce acum doi ani au montat un telescaun de ultima generatie pe Partia Kalinderu, cei de la Primaria Busteni le mai pregatesc o surpriza turistilor care isi petrec timpul liber pe Valea Prahovei.

Pentru a face util telescaunul si pe timp de vara, primarul Emanoil Savin a gasit un grup de investitori italieni care sa monteze un tobogan urias pe Kalinderu. Investitia va fi finalizata in aceasta vara.

APUSENI
Una dintre zonele turistice din Romania care se bucura de cantitati mari de zapada pe timp de iarna se afla in Muntii Apuseni, pe raza judetului Alba. De curand, in comuna Horea, aflata la granita cu judetul Cluj, au pornit lucrarile de amenajare a unei partii care sa concureze cu cele existente deja la Arieseni si Albac.

Pe timp de vara, turistii pot face drumetii la pesterile din zona. Luna trecuta, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Cracovia s-a aflat pentru cateva zile in Apuseni.

PREMII CONSISTENTE
Pentru a participa la acest concurs, care are trei sectiuni, masculin, feminin si snowboard, fiecare turist trebuie sa plateasca o taxa de participare in valoare de 5 RON. Primii trei clasati la fiecare proba vor fi rasplatiti cu schiuri free-ride, jachete-polar, saci de dormit si rucsacuri. Pentru a putea desfasura concursul "Ecoul Malinului", cei de la Alpin Club Ecoul Bucuresti au apelat la sponsori precum Outdoor Project, Siemens, Nahanny, Explosiv, Gotech, Mmsport, Montrek si Belalpin. Parteneri media sunt Jurnalul National, Knox, alpinet.org, Sapte Seri, Dor de Duca si Free Style Design.
×
Subiecte în articol: ski express