x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Usain Bolt: ”Sunt cel mai mare atlet care a trăit vreodată. Nu mai am nimic de dovedit. Mă apuc de fotbal”

Usain Bolt: ”Sunt cel mai mare atlet care a trăit vreodată. Nu mai am nimic de dovedit. Mă apuc de fotbal”

10 Aug 2012   •   07:07
Usain Bolt: ”Sunt cel mai mare atlet care a trăit vreodată. Nu mai am nimic de dovedit. Mă apuc de fotbal”

Usain Bolt s-a autoproclamat 'cel mai mare atlet care a trait vreodata' dupa ce a luat aurul la proba de 200 de metri, cu 19,32 secunde, devenind primul alergator care cucereste aurul la doua Oplimpiade consecutiv.

Jamaicanul de 25 de ani nu a avut concurenta pe pista, terminand fara emotii in fata conationalilor Yohan Blake si Warren Weir, care au luat argint, respectiv bronz.
Bolt nu si-a egalat sau depasit recordul de 19,19 secunde, obtinut la JO din Beijing, insa a terminat cursa cu un deget ridicat la gura, o intepatura catre Yohan Blake, care a facut acelasi gest catre Bolt cand l-a intrecut in calificari.

"Sunt o legenda in viata, sunt cel mai mare atlet care a trait vreodata. Nu mai am nimic de dovedit', a exultat Bolt dupa castigarea aurului. "Acum o sa fac o paza, o sa ma relaxez, o sa ma gandesc ce voi face in continuare. Chiar nu stiu ce vreau sa fac in continuare, daca sa mai alerg la 100 si 200 de metri sau sa ma apuc de altceva. Am nevoie de o noua provocare ca sa ma motiveze', a spus Bolt.

Acesta a pomenit din nou de ideea lui de a juca fotbal pentru Manchester United, idee pe care a facut-o publica la inceputul acestei saptamani.

“As fi bun ca extrema, ca Nani si Valencia. Ei joaca extreme, au viteza. Voi fi extrema', a spus Bolt.

Intrebat daca este si cel mai mare sportiv care a trait vreodata, Bolt a raspuns modest: “Nu sunt la fel de mare ca Mohammed Ali si nici mai maret ca Bob Marley. Dar stiu ca sunt o legenda'!

Bolt i-a raspuns si fostului alergator al SUA, Carl Lewis, care a pus la indoiala timpii scosi de jamaicani, speculand ca acestia s-ar dopa.

“Voi zice ceva controversat - n-am niciun fel de respect pentru Carl Lewis, vrea doar sa atraga atentia. Ma antrenez din greu alaturi de colegii mei de echipa. Yohan si cu mine muncim mult, ne accidentam, facem bai cu gheata, cand lumea ne pune talentul la indoiala dam tot ce putem ca sa le aratam de ce suntem in stare. Pot sa dau asigurari ca nu ne-am dopat niciodata', a mai spus Bolt.

×
Subiecte în articol: usain bolt