x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în turul al treilea

Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în turul al treilea

30 Iun 2022   •   20:34
Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în turul al treilea
Sursa foto: Hepta

Simona Halep, loc 18 WTA, a învins-o pe belgianca Kirsten Flipkens (36 de ani, 190 WTA) cu scorul de 7-5 6-4 și s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon.

Jucătoarea belgiană Kirsten Flipkens a anunțat înainte de meciul din turul 2 de la Wimbledon, că se va retrage din activitatea în turneele de simplu după Grand Slam-ul londonez. Simona Halep a fost cea care a învins-o pe tenismena în vârstă de 36 de ani, punând astfel capăt prezenței sale la Londra.

Halep a început meciul cu un break, după care s-a văzut condusă cu 2-5, fiind nevoită să se întrebuințeze serios pentru a reveni cu 5 game-uri consecutive câștigate, pentru a închide setul cu 7-5.

În setul secund, românca a fost din nou condusă cu 0-3, și 1-4, după care a reușit o nouă serie de 5 game-uri, câștigând meciul.

„Nu e vorba despre meciul meu azi, ci despre ea. Mă bucur mult că am jucat în ultimul meci al carierei sale. Am vorbit în trecut despre asta, eram emoționată încă de pe atunci, dar acum sentimentul s-a dublat. 

E o campioană, nu cedează niciodată. Am jucat de multe ori cu ea, așa că am tremurat înaintea acestui meci, antrenorul meu poate să confirme, pentru că e dificil să o înfrunți.

Taie mereu mingea, e uimitoare. Vreau să te felicit pentru întreaga ta carieră, îți vom simți lipsa în circuit. Baftă pe mai departe și țin să îți mulțumesc pentru tot,” a fost declarația făcută de Simona Halep la finalul partidei. 

Românca o va întâlni în turul al treilea pe poloneza Magdalena Frech  (Polonia, 92 WTA), care a trecut de Anna Schmiedlova (Slovacia, 84 WTA) cu 6-4, 6-4.

Paula Badosa și-a respectat statutul de favorită în turul doi la Wimbledon, eliminând joi pe reprezentanta României în turneul londonez, Irina Bara (122 WTA).

Ana Bogdan (111 WTA) a fost învinsă de favorita numărul 25, Petra Kvitova, în două seturi, cu scorul de 6-1, 7-6 (5), după o oră și 47 de minute, din care 77 de minute s-au jucat în setul doi

×
Subiecte în articol: Simona Halep