x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi WTA cere ca jucătoarele de tenis să primească o cotă echitabilă de prime-time la French Open

WTA cere ca jucătoarele de tenis să primească o cotă echitabilă de prime-time la French Open

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   01:00
WTA cere ca jucătoarele de tenis să primească o cotă echitabilă de prime-time la French Open
Sursa foto: Hepta

WTA a solicitat un program echilibrat de meciuri la Openul Franței, care să le ofere jucătoarelor o parte echitabilă de prime-time, după ce anul acesta, la Grand Slam, toate cele 11 meciuri din sesiunile de seară au fost jucate de bărbați.

În Franța, Prime Video de la Amazon are drepturi exclusive de difuzare pentru sesiunile de seară ale turneului major, care se desfășoară de la primul tur până în sferturile de finală, și doar un singur meci feminin a fost ales pentru a fi show-ul de seară atât în 2022, cât și în 2023.

Organizatorii turneului au ratat ocazia de a pune în evidență confruntarea de mare impact din turul al doilea dintre campioana în exercițiu Iga Swiatek și Naomi Osaka în nocturnă, acel meci de trei seturi fiind salutat ca fiind unul dintre meciurile turneului de până acum.

„Generația și profunzimea talentelor la care asistăm în prezent în acest sport este incredibilă", a declarat într-un comunicat organismul de conducere al tenisului feminin.

„Fanii vor să vadă emoția și fiorul tenisului feminin pe cele mai mari scene și în intervalele orare premium.

„Pentru a continua să creștem valoarea produsului nostru combinat, este esențial un program echilibrat de meciuri care să prezinte atât cele mai bune echipe de tenis masculin, cât și cele de tenis feminin".

Organizatorii French Open nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Directorul turneului și de două ori campioană de Grand Slam, Amelie Mauresmo, a declarat anul trecut că ar putea „să facă mai bine" în ceea ce privește programarea de seară, iar tunisianca Ons Jabeur, a opta favorită, nu a fost deloc încântată să joace sfertul de finală în dimineața acestui an.

„Mi-ar fi plăcut un sfert de finală seara, nu la ora 11. Pentru mine, nu are sens... Nu cunosc transmisiunile. Nu cunosc televiziunile, dar da, dacă realizezi un sfert de finală, nu, joci la ora 11", a spus Jabeur.

Sincer, mi-aș dori să pot vedea timpul de contract atât între Prime cât și aici, ca să știu care este treaba acolo. Au fost multe meciuri bune la feminin.

Aș sugera să începem mai devreme și apoi să punem meciuri frumoase de ambele părți. Nu este sănătos nici pentru jucători să joace după, nu știu, miezul nopții".

Cu toate acestea, nu toate jucătoarele preferă meciurile de seară, Swiatek spunând că se simte mult mai confortabil să joace pe vreme caldă în timpul zilei.

„Îmi place să joc în timpul zilei, așa că este confortabil pentru mine că pot fi programată în acest fel", a spus ea.

„Probabil că sunt mulți factori, multe solicitări... Înțeleg unele decizii, cum ar fi ca eu și Naomi să fim în timpul zilei, când Richard Gasquet a jucat în timpul nopții.
"Este evident că un jucător francez ar putea avea prioritate în ceea ce privește sesiunile de noapte".

(sursa: Mediafax)

×