x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ziua româncelor la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, calificate în turul al treilea

Ziua româncelor la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, calificate în turul al treilea

09 Oct 2021   •   08:14
Ziua româncelor la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, calificate în turul al treilea
Sursa foto: Surse Hepta

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au obținut victorii și s-au calificat în turul al treilea de la Masters-ul de tenis de la Indian Wells.

Duelul dintre Simona Help și Emma Răducanu se amână

Simona Halep s-a calificat vineri seara în turul 3 al probei de simplu feminin de la Masters-ul de tenis de la Indian Wells, după ce a trecut în două seturi de ucraineana Marta Kostyuk (58 WTA). În turul următor Halep ar putea să o întâlnească pe Emma Rădulescu.

Halep a câștigat întro oră și jumătate, un meci în care adversara sa i-a pus probleme doar în primul set, pe care favorita numărul 11 a turneului l-a adjudecat la tiebreak.

În cele din urmă, Halep s-a impus cu 7-6 (2), 6-1, după un set secund în care i-a mers totul perfect.

În turl următor, Halep o va întâlni pe belarusa Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) care a reușit  să o învingă în două seturi pe campioana de la US Open, Emma Rădulescu (22 WTA).

Pentru prezența în turul 3, Simona Halep va primi 51.895 USD și 65 puncte WTA.

Victorie rapidă pentru Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (40 WTA), favorită numărul 32, s-a calificat vineri seara în șaisprezecimile de finală ale turneului Masters 1000 de la Indian Wells, învingând în turul doi pe japoneza Misaki Doi (109 WTA).

Cîrstea s-a impus categoric cu scorul de 6-2, 6-3, într-o partidă ce a durat cu 5 minute peste o oră.

Sorana Cîrstea a câștigat fără emoții primul set, după care în actul secund, japoneza a reușit un break, conducând cu 1-3. Din acest moment, românca a câștigat 5 game-uri consecutiv, închizând meciul cu 6-2, 6-3.

În turul 3 Cîrstea are o sarcină mult mai dificilă, urmând să întâlnească pe ucraineana Elina Svitolina, numărul 7 mondial și favorită numărul 4 a turneului.

Pentru prezența în turul 3, Cîrstea va fi recompensată cu 51.895 USD și 65 puncte WTA.

Irina Begu a învins o favorită

Jucătoarea română Irina Begu (61 WTA) a reușit vineri noaptea să se califice în 16-mile de finală ale Mastersului de la Indian Wells, trecând categoric de elvețiana Jil Belen Teichmann (39 WTA), în două seturi. Begu li se alătură Simonei Halep și Soranei Cîrstea în turul 3 al turneului californian.

Irina Begu a câștigat, la capătul unui meci de o oră și 36 de minute, cu 7-5, 6-1.

După un debut de meci cu 4 break-uri consecutive, câte două de fiecare parte, cele două au mers cap la cap până la 5-5, unde Begu a reușit din nou break-ul, impunându-se apoi cu 7-5.

Setul doi a fost la discreția româncei, care a pierdut un singur game la 4-0.

În turul următor, Irina Begu va întâlni câștigătoarea meciului dintre slovena Kristina Kucova (112 WTA) și americana Shelby Rogers (44 WTA).

Pentru prezența în turul 3, Irina Begu va fi recompensată cu 51.895 USD și 65 puncte WTA.

×