x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Ceahlăul 1-3: Între război şi fotbal

Steaua - Ceahlăul 1-3: Între război şi fotbal

de Mihai Igirosanu    |    22 Feb 2010   •   00:00
Steaua - Ceahlăul 1-3: Între război şi fotbal
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Într-o atmosferă ostilă, căzută la mijloc în parcă eternul război dintre suporteri şi patronul Gigi Becali, trupa din Ghencea a ratat complet startul returului. Dărâmat, antrenorul Stoichiţă a vrut să demisioneze, dar a fost întors de jucători.  

După un început perfect, cu golul golge­terului Kapetanos, Steaua a pierdut din mână, incredibil, o partidă care, în mod normal, nu trebuia să fie decât una de încălzire. Ceahlăul a egalat până la pauză, iar apoi a primit ajutoare nesperate atât de pe teren, cât şi din tribune.

Bănel Nicoliţă a comis un gest stupid, la mij­lo­cul terenului, fiind eliminat, fanii au luat la ţintă cu bulgări banca tehnică a moldovenilor, pro­vo­când un circ altfel ieftin al antrenorului Mul­ţescu, iar portarul Zapata şi-a adus contri­buţia la poate cel mai ciudat gol încasat în carieră.


STOICHIŢĂ: "AM VRUT SĂ DEMISIONEZ!"

După meci, antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, s-a destăinuit: "Vă spun un secret. M-am gândit să-mi dau demisia, însă jucătorii m-au întors din drum. O să discut şi cu şefii clubului zilele următoare". Despre meci, tehnicianul "roş-al­baştrilor" a spus: "Nimic nu este pierdut, am avut momente bune de joc. Acea întrerupere de joc a dereglat tot. Nimic nu e pierdut, trebuie să o luăm de la capăt. Acesta e fotbalul, te pedepseşte când nu eşti suficient de concentrat. A fost o stare de euforie prin întoarcerea suporterilor la stadion. Ne cerem scuze pentru ce s-a întâmplat. Am vorbit şi cu jucătorii. Mulţescu a fost abil, a creat acea stare de nervozitate. A făcut tot ce a putut pentru ca echipa sa să câştige. Acum trebuie să mergem la Cluj şi să câştigăm cu CFR. Nu sunt agreat de multă lume aici, din acest punct de vedere poate ar fi mai bine să fi plecat după acest meci".


DIN NOU PORŢI ÎNCHISE
Meciul a fost întrerupt în minutul 61, când antrenorul Ceahlăului, Gigi Mulţescu, a pătruns pe te­ren, motivând că este atacat cu bulgări de fanii stelişti de la tribuna I. Centralul Istvan Kovacs a decis să întrerupă jocul pentru 10 minute, iar jucătorii au mers la vestiare. Speriat, patronul Ste­lei, Gigi Becali, a coborât din lojă la staţia de amplificare a stadionului, făcând un apel către suporteri: "Dacă se mai aruncă un bulgăre, pierdem meciul, pierdem cu 3-0. Vă rog frumos, dacă este aşa cum spuneţi, că iubiţi Steaua, voi faceţi rău Stelei. Vă rog din suflet. Asta nu este dragoste pentru Steaua". După reluare, Mulţescu a fost eliminat. În mod normal, din cauza incidentelor, Comisia de Disciplină va decide ca Steaua să dispute următoarele minimum două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise.

×
Subiecte în articol: sport