x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – da, Reşiţa – ba!

Steaua – da, Reşiţa – ba!

de Vlad Ionescu    |    23 Noi 2009   •   00:00
Steaua – da, Reşiţa – ba!
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Echipele masculine Steaua şi HC Odorhei s-au calificat în optimile de finală ale competiţiilor europene intercluburi. În schimb, UCM Reşiţa a fost eliminată din Cupa EHF.

În manşa secundă din turul al treilea al Cupei Cupelor, Steaua a jucat la Chiajna cu formaţia italiană HC Conversano, în faţa căreia pierduse primul meci cu 27-22. De data aceasta, elevii antrenorului Bozo Rudici şi-au tratat cu maximă seriozitate adversarul, dominând jocul din primul şi până în ultimul minut. Cu portarul Răzvan Cenuşă şi cu extrema Ionuţ Georgescu în mare formă, Steaua a câştigat lejer, cu 30-22, după ce la un moment dat a avut şi 10 goluri avans, iar acum aşteaptă tragerea la sorţi de mâine, pentru a-şi afla adversarul din optimile de finală.

PUŞI LA COLŢ
În schimb, UCM Reşiţa s-a oprit în turul al treilea al Cupei EHF, fiind eliminată de echipa slovenă RK Trimo Trebnje, grupare fără performanţe relevante pe plan continental. Învinşi în tur cu 32-28, reşiţenii au câştigat cel de-al doilea meci doar cu 32-30, scor insuficient pentru accederea în faza următoare. Elevii antrenorului Aihan Omer s-au convins astfel pe propria piele de valoarea modestă a Cupei Challenge, pe care au câştigat-o în ultimii trei ani, ei capotând la prima apariţie într-o competiţie de un nivel superior.

În primăvara europeană s-a calificat şi HC Odorhei, care a eliminat pe Pelister 08 Bitola (Macedonia). Deşi au pierdut cu 28-23 returul de la Bitola, harghitenii au mers mai departe graţie victoriei cu31-21 obţinută în primul joc.

×
Subiecte în articol: sport