x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Dante pentru Oli

STEAUA / Dante pentru Oli

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    28 Dec 2005   •   00:00
STEAUA / Dante pentru Oli

Una dintre surprizele pe care campioana le pregateste pentru viitorul sezon este transferul internationalului paraguayan de tineret Dante Rafael Lopez Farina de la Olimpia Asuncion.

In varsta de 22 de ani, atacantul este unul dintre jucatorii pe care noul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, il considera o solutie excelenta pentru intarirea liniei ofensive.

PRET. Nascut la 16 august 1983, Dante Lopez are si cetatenie spaniola, dar a jucat pentru nationala Under 20 a Paraguayului, pentru care a marcat 18 goluri. In actuala editie a campionatului intern, fotbalistul de 1,85 m si 83 kg este golgheterul celor de la Olimpia, avand deja 24 de reusite. Citat de site-ul oficial al gruparii sud-americane, impresarul sau, Miguel Angel Gonzalez Zelada, sustine ca Lopez costa 5 milioane de euro, iar printre echipele interesate de un transfer se afla chiar si Real Madrid.

CALITATI. Evolutiile sale bune din acest sezon l-au facut pe selectionerul Paraguayului, echipa calificata la CM 2006, Anibal Ruiz, sa-l convoace pentru cateva meciuri din preliminarii.

De asemenea, el a fost inclus in lotul largit cu care Ruiz va aborda meciul amical de la 28 decembrie, de pe "Nou Camp", impotriva selectionatei Catalunyei. Conform cartii sale de vizita, Dante Lopez este "un jucator care se misca pe tot terenul, evolueaza in special pe partea dreapta, are forta, abilitate si o excelenta viteza".

STADION
Daca lotul Stelei isi va relua pregatirile pentru viitorul sezon la data de 8 ianuarie, la mijlocul aceleasi luni vor demara si lucrarile de refacere a gazonului stadionului din b-dul Ghencea. "Am decis sa incepem foarte rapid lucrarile pentru ca ne dorim sa revenim cat mai repede acasa, in Ghencea. Nu putem sa jucam foarte mult pe «Lia Manoliu» pentru ca ne va lipsi atmosfera de pe arena noastra. Gazonul va arata excelent si, probabil, va fi printre cele mai bune din tara", a declarat presedintele executiv, Mihai Stoica.

IACOB: "SUNTEM ECHIPA ANULUI"
Intr-o interventie telefonica la TotalSport FM, atacantul Stelei, Victoras Iacob (foto dreapta), s-a aratat optimist in privinta sezonului urmator si e multumit de evolutiile din acest an. "Conteaza mai putin faptul ca ne aflam pe locul 2 in acest moment, desi toata lumea stie ca, moral, Steaua se afla pe primul loc. Pot spune, cu siguranta, ca Steaua este echipa anului." Masivul atacant si-a petrecut Craciunul alaturi de familie, la munte, langa Ramnicu-Valcea.
×
Subiecte în articol: sport