x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – "POLI" IAŞI 1-0 / O singură gură de oxigen

STEAUA – "POLI" IAŞI 1-0 / O singură gură de oxigen

de Dragos Stoica    |    16 Mar 2009   •   00:00
STEAUA – "POLI" IAŞI 1-0 / O singură gură de oxigen

După un joc acceptabil, "roş-albaştrii" au reuşit sâmbătă prima victorie din retur, dar lupta pentru titlu încă este departe. În timp ce şi-au susţinut favoriţii, suporterii n-au uitat nici de patronul Gigi Becali, pe care l-au contestat din nou.



Steaua respiră. După ce nu mai cunoscuseră gustul victoriei din mandatul lui Dorinel Munteanu, când Unirea Urziceni a plecat învinsă din Ghencea, "roş-albaştrii" au fost sâmbătă seară resuscitaţi de cele trei puncte obţinute contra lui "Poli" Iaşi.

CREŞTERE ÎN JOC

"Împreună suntem mai puternici" era înscris pe un banner cu care elevii lui Lăcătuş au pătruns pe teren. Mesajul a ajuns doar parţial la cei aproximativ 12.000 de suporteri prezenţi, care şi-au încurajat favoriţii, însă n-au făcut rabat din a-i contesta pe Gigi Becali şi pe Valeriu Argăseală.

Steaua a început meciul cu pedala la fund. După numai şase minute, Dayro Moreno l-a deschis printr-o pasă cu călcâiul în banda dreaptă pe Ogăraru, acesta a centrat perfect, iar Bogdan Stancu a reluat imparabil cu latul din şase metri. Până în pauză, gazdele au continuat să împingă jocul în jumătatea oaspeţilor, fără succes însă, Dayro Moreno reluând afară cu capul din faţa porţii goale. Scenariul s-a repetat şi în cea de-a doua repriză. Bazându-se pe creşterea de formă a columbianului Toja şi pe clasa experimentaţilor Ogăraru şi Petre Marin, Steaua a dominat, a jucat mai bine decât în partidele precedente, dar s-a jucat cu focul, deoarece ultimele trei minute ale partidei i-au găsit pe elevii lui Lăcătuş înghesuiţi în propriul careu. Noroc cu Zapata, care şi-a făcut datoria, intervenind in extremis în două rânduri, iar punctele au rămas în întregime în Ghencea. De partea cealaltă, Iaşiul n-a arătat mai nimic. Trupa lui Bergodi a fost depăşită total în prima repriză, pentru ca în cea de-a doua să nu forţeze decât atunci când s-a dovedit că e prea târziu.

RECUNOŞTINŢĂ PENTRU ZAPATA
Finalul partidei a venit ca o izbăvire pentru antrenorul Marius Lăcătuş, care a trăit intens fiecare fază a meciului. "Recunosc că sunt mulţumit de rezultat, dar cred că acesta putea fi şi mai mare, pentru că am avut numeroase ocazii. Reuşim să ajungem în situaţii de unu la unu cu portarul sau chiar cu poarta goală, însă, din păcate, ratăm prea mult. Puteam suferi pe final din cauza acestor lucruri, dar Zapata a avut două intervenţii foarte bune şi ne-a salvat. Cred că suntem pe drumul cel bun", a declarat Lăcătuş după meci.

Proteste dure

În pofida semnalelor venite în ultima vreme dinspre Gigi Becali, care a făcut primii paşi spre o reconciliere cu galeria, cei mai mulţi dintre suporteri prezenţi sâmbătă în Ghencea l-au contestat vehement pe patron. Facţiunile prezente la cele două peluze au afişat mai multe bannere cu mesaje împotriva conducerii, fiind luat în colimator serios şi preşedintele Valeriu Argăseală. Totodată, galeria a scandat numele lui Marius Lăcătuş şi al lui Gică Hagi.

Intervenţie la tribuna oficială

La pauza meciului cu "Poli" Iaşi, aproximativ 250 de suporteri stelişti au apărut în spatele tribunei oficiale, unde au venit pentru a-l contesta în faţă pe Gigi Becali. Cei mai mulţi suporteri proveneau din peluza sud a stadionului din Ghencea, aceştia părăsind arena puţin înainte de terminarea primei reprize. Iniţial, suporterii s-au făcut că pleacă acasă, dar au înconjurat tot stadionul şi au venit direct în spatele oficialei, după ce li s-au mai alăturat şi alţi ultraşi de la nord. La două minute după ce suporterii cântau împotriva lui Gigi Becali şi-au făcut apariţia trupele de jandarmi, care au intrat în dispozitiv şi au încercat să-i disperseze. Din fericire, lucrurile n-au degenerat, existând doar mici contre izolate între cele două părţi.

Bergodi fair-play, Simionaş acuză arbitrajul lui Drăgănescu

Antrenorul ieşenilor, italianul Cristiano Bergodi, a afirmat că Steaua a meritat să câştige. "Păcat că am pierdut, pentru că am avut două ocazii mari pe final. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare şi sunt convins că îl vom îndeplini. Steaua a jucat bine astăzi, însă nu cred că sunt ghinionist. Aşa a fost să fie, să-şi revină cu noi", a declarat Bergodi. Vicepreşedintele lui "Poli", Vasile Simionaş, a acuzat însă arbitrajul: "Goian trebuia eliminat de trei ori! Este imposibil ca arbitrul Drăgănescu să nu fi văzut bine aceste faze. Dacă nu le-a văzut, atunci este grav. Dacă le-a văzut şi a ajutat Steaua în mod voit, cum cred eu, este foarte grav, iar Drăgănescu nu mai are ce să caute în arbitraj. Am fost dezavantajaţi, deoarece, dacă Steaua juca în inferioritate, ar fi fost cu totul altceva".

×
Subiecte în articol: sport steaua