x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Mar 2009   •   00:00

23 martie 2009

BUZĂU - DINAMO
Trupa lui Mircea Rednic a depăşit un prag psihologic după remizele cu Mediaş şi Otopeni, însă primele au rămas blocate până după derby-ul cu Rapid, programat etapa viitoare. Buzăul a intrat cu ambiţie, însă "câinii" au lovit repede şi au liniştit un stadion plin ochi. Mai întâi Claudiu Niculescu, din penalty, apoi Marius Niculae şi Dănciulescu i-a distanţat pe dinamovişti în fruntea clasamentului, reuşita lui Mansour din final fiind doar pentru statistică: 1-3. "Este o victorie importantă, îi felicit pe băieţi. La Dinamo este mereu presiune, dar acum a ieşit bine", a declarat la final tehnicianul roş-albilor. De partea cealaltă, Ion Balaur a precizat: "După primul gol, jucătorii mei au cedat. Ne-am pus mari speranţe, însă nu am putut mai mult".

OTOPENI - TIMIŞOARA
După ce a încurcat etapa trecută pe Dinamo chiar în Ştefan cel Mare, gruparea ilfoveană a fost la un pas să bifeze un success în faţa unei alte candidate la titlu. Otopeniul a avut 2-0, după reuşitele lui Caramarin şi Liviu Ganea, însă Timişoara a egalat în cele din urmă, 2-2, prin "dubla" lui Parks, introdus inspirit de Gabi Balint. Tehnicianul timişorenilor era trist la final: "Jocul nu a convins. Îmi dau seama că echipa joacă la fel ca în tur, adică prost. Nu mă bucur deloc pentru acest punct".

MEDIAŞ - URZICENI 1-0
Ialomiţenii au ratat şansa de a urca pentru o zi pe primul loc al clasamentului, înclinându-se în faţa unei echipe care a plecat în retur din postura de victimă sigură. După Timişoara şi Dinamo, a venit rândul Unirii. "Mă bucur că de două meciuri nu am mai primit goluri şi mai ales pentru că am bătut, după părerea mea, cea mai bună echipă din Liga 1", a declarat antrenorul Gazului, Cristi Pustai.

FC VASLUI

Victorioasă cu 4-2 în meciul cu Farul, FC Vaslui a urcat pe locul 6 în Liga 1, iar finanţatorul Adrian Porumboiu începe să viseze la podium. "De abia acum începe greul, urmează meciuri cu CFR, Oţelul, Dinamo şi FC Timişoara. Dacă va fi bine, putem spera la podium", a spus Porumboiu. Acesta nu s-a putut abţine de la ironii adresate clubului Dinamo, în legătură cu solicitarea pe care FC Vaslui a formulat-o la TAS, de a i se acorda la masa verde victoria în meciul direct din tur, deoarece bucureştenii l-ar fi folosit neregulamentar pe brazilianul Julio Cesar: "Pentru mine, Vasluiul are acum 38 de puncte. În câteva zile va veni decizia de la TAS, sunt convins că vom primi punctele. Dacă aţi vedea ce apărare au avut cei de la Dinamo la TAS. Ion Creangă, cu chestii de-astea ale Humuleştilor, ar fi minciună".

ATLETISM
Constantina Diţă, campioană olimpică la Beijing în proba de maraton, a câştigat cursa de 10 km de la Tokyo, desfăşurată în sprijinul candidaturii acestui oraş la organizarea JO din anul 2016. "M-am simţit bine, am alergat relaxată, deşi vin după o săptămână extrem de obositoare, însă nu am putut să nu ţin cont de încurajările extraordinare ale oamenilor de pe traseu, astfel încât am dat ce-am avut mai bun", a spus atleta.

×
Subiecte în articol: sport