x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Mar 2009   •   00:00

27 martie 2009



LIPĂ, PREŞEDINTE
Cvintuplă campioană olimpică la canotaj şi maestră emerită a sportului, Elisabeta Lipă este, începând de ieri, noul preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo. Numită în funcţie printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Lipă l-a înlocuit pe chestorul Marcel Popescu, care s-a pensionat. Creditat cu şanse reale de a ocupa postul de preşedinte al Clubului Sportiv din Ştefan cel Mare, omul de afaceri Mircea Copaci va ocupa în final funcţia de prim-vicepreşedinte. "Uţa", cum o numesc apropiaţii pe Lipă, ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi deţine gradul profesional de chestor de Poliţie.

TUDOR A MINŢIT
Reţinut de la delegări pentru greşelile pe care le-a comis la meciul Pandurii - FC Braşov 0-0, dar şi pentru că nu a anunţat faptul că a înnoptat în altă parte decât în locul pe care îl comunicase iniţial CCA, arbitrul Alexandru Tudor a fost contrazis de secretara Mănăstirii Tismana că ar fi dormit în respectivul lăcaş de cult. "Cu voia lui Dumnezeu, nu a fost pe aici. Şi măicuţele de la cazare spun acelaşi lucru. Mulţi îşi asociază imaginea cu Mănăstirea Tismana. Şi domnul Columbeanu a spus că ne-a dat bani. Vorbe în vânt!", a spus la sport.ro măicuţa Veronica. "Eu consider faptul încheiat", a declarat preşedintele CCA, Gheorghe Constantin.  

"ROMĂNIA ÎN MIŞCARE"

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase şi ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, au participat ieri la lansarea programului "România în mişcare", o campanie publică de încurajare a practicării sportului de masă. În cadrul evenimentului desfăşurat la clubul Floreasca, cele două mari personalităţi şi-au încrucişat rachetele într-o demonstraţie de tenis, dar au făcut câteva schimburi de mingi şi cu mai mulţi copii de la cluburile sportive din Bucureşti. "Acest proiect dă şansa copiilor să facă sport şi îi încurajează să fie sănătoşi. Am vorbit şi cu Nadia Comăneci şi cu Gică Hagi să sprijinim şi noi acest proiect", a spus Ilie Năstase.

DOSARUL TRANSFERURILOR
Tribunalul Bucureşti a amânat ieri, pentru data de 27 aprilie, procesul transferurilor din fotbal, deoarece Gigi Neţoiu şi Ministerul Finanţelor nu au fost citaţi corect. Procurorii DNA au instrumentat 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul către grupări din străinătate în perioada 1999-2005. Conform probatoriului administrat, între inculpaţii Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu, George Copos şi Gică Popescu au avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind viraţi reciproc, în conturile personale, fără justificare.

×
Subiecte în articol: sport