x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Iun 2009   •   00:00

5 iunie 2009



OPTIMISM LA IAŞI
Antrenorul lui Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, este convins că Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da câştig de cauză echipei sale în litigiul cu Farul Constanţa din cazul "nocturna". "Meciul cu Farul a fost câştigat pe teren şi nu are cum să fie schimbat acest fapt. Atât timp cât în ţară trei comisii ne-au dat câştig de cauză, nu văd de ce forul de la Lausanne ar schimba această decizie. Sunt convins că la data de 8 iunie, când trebuie să vină răspunsul de la TAS, se va demonstra că am avut dreptate şi Poli Iaşi va scăpa de retrogradare", a afirmat Bergodi.

LABORATOR ACREDITAT
Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, Graţiela Vâjâială, a declarat că laboratorul de la Bucureşti va fi acreditat, la mijlocul lunii iunie, de Agenţia Mondială Antidoping. "Laboratorul a trecut ultima fază de acreditare. Au fost analizate 20 de probe în prezenţa a doi experţi WADA, rezultatele au fost foarte bune, iar la mijlocul lunii iunie se va da decizia finală, care va fi una favorabilă. România va fi singurul stat din Europa de Est care va avea un laborator doping acreditat", a spus Vâjâială. Demersurile pentru acreditare au început în 2005.

TOT ÎN AREST
Fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin, directorul hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu rămân în arest. Ieri, Curtea de Apel Piteşti a admis recursurile depuse de procurori în cazul primilor doi şi au respins recursul formulat de avocat în cazul celui de-al treilea. Curtea de Apel Piteşti a judecat toate cele trei recursuri în aceeaşi zi, după ce Tribunalul Argeş a fost de acord la începutul săptămânii cu eliberarea pe cauţiune în cazul lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Gheorghe Constantin. (Elly Cîrstea, Piteşti)

JUDO LA BUCUREŞTI
Sportivi din 23 de ţări sunt prezenţi la Cupa Mondială de judo masculin, care are loc între 4 şi 5 iunie, la Bucureşti. "Avem delegaţii din Coreea de Nord, din Brazilia, iar din Europa ne bucurăm de o prezenţă masivă din partea Franţei", a spus secretarul general al FR Judo, Florin Lascău. La competiţie sunt înscrişi 44 de sportivi români. "Am invitat lotul de seniori, dar şi juniorii care ar putea să se califice la Olimpiadă", a adăugat Lascău. Secretarul de stat Octavian Bellu şi-a exprimat speranţa că vor apărea şi băieţi care să atingă performanţele Alinei Dumitru.

×
Subiecte în articol: sport