x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

11 iunie 2009



ZLATAN, LA BARÇA
Potrivit cotidianului El Mundo Deportivo, FC Barcelona a ajuns la un acord cu Inter Milano în privinţa transferului suedezului Zlatan Ibrahimovici. Catalanii sunt dispuşi să plătească pentru Ibrahimovici 10 milioane de euro şi pe camerunezul Samuel Eto'o. "Suedezul vrea să vină la Barcelona şi mai lipseşte doar acordul lui Eto'o pentru a fi inclus în această tranzacţie", a scris El Mundo Deportivo.

SINUCIDERE
Fotbalistul Sarkis Aroyan, component al reprezentativei under 19 a Armeniei, s-a sinucis la Erevan, sărind de pe un pod, de la 30 de metri înălţime. Prietenii fotbalistului decedat spun că acesta era deprimat, deoarece trebuia să plece în armată şi să îşi întrerupă astfel cariera sportivă. Aroyan, născut la 24 august 1990, şi-a început cariera de jucător profesionist în 2007 şi era legitimat la Pyunik Erevan.

IL LUCE, PREMIAT
Tehnicianul Mircea Lucescu (foto), câştigător al Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk, a fost ales cel mai bun antrenor al ediţiei 2008/2009 a campionatului Ucrainei. Lucescu a primit cele mai multe voturi în urma unui sondaj de opinie la care au participat cluburile din prima ligă ucraineană, deşi echipa sa a pierdut campionatul în dauna Dinamo Kiev. Cel mai bun fotbalist al sezonului a fost desemnat tot un jucător de la Şahtior, croatul Dario Srna.

TENIS
Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, cap de serie numărul 1, a fost eliminată în turul secund al turneului de la Marsillia, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Românca a fost învinsă în această fază a competiţiei de elveţianca Timea Bacsinszky, în două seturi, 3-6, 0-6. În primul tur, Niculescu trecuse de sportiva tunisiană Selima Sfar, scor 6-3, 6-1.

ŞAH
Concurenţi din 16 ţări şi-au anunţat participarea la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah Eforie. Competiţia va fi împărţită în două turnee, unul destinat amatorilor, iar un altul pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, cu premii totale de 12.500 de euro. "Acest nou proiect de anvergură internaţională este deja cel mai mare turneu open din Europa Centrală şi de Est. Până acum, şi-au anunţat participarea şahişti din Austria, Belarus, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Grecia, Germania, Iordania, India, Norvegia, Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Ungaria şi Suedia. La start sunt aşteptaţi cel puţin 500 de şahisti de toate vârstele", a declarat organizatorul turneului, Dan Păsărelu, preşedintele Clubului Sportiv Siciliana.

×
Subiecte în articol: sport