x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Aug 2009   •   00:00

1 august 2009



MELINTE, LA MTS
Fosta atletă Doina Melinte a fost numită secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, în locul lui Octavian Bellu, care a demisionat la 10 iulie. Decizia de numire a fost semnată de premierul Emil Boc şi a apărut în Monitorul Oficial. "Da, voi accepta, de ce nu! Vin din lumea sportului şi consider că pot transmite experienţa acumulată mai departe", a declarat fosta campioană olimpică la 800 m. Doina Melinte a fost parlamentar FSN între 1990 şi 1992, iar la alegerile din 2008 a candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PD-L. Ea a fost demisă de la conducerea DJS Bacău în luna aprilie, o dată cu alţi şefi de servicii deconcentrate.

CM NATAŢIE
Înotătoarea Camelia Potec s-a calificat într-o nouă finală la Campionatul Mondial de la Roma. Ieri dimineaţă ea a obţinut al treilea timp în seriile la 800 m liber (8 minute, 22 de secunde şi 3 sutimi), probă în care deţine cel mai bun rezultat al anului, fiind devansată de britanicele Adlington şi Jackson. În finala programată în această după-amiază, Potec va încerca să obţină încă o medalie, după cea de bronz cucerită la 1.500 m liber. Tot azi (ora 10:00), naţionala de polo întâlneşte Canada, într-un meci pentru locurile 7-8.

CRIVOI, ELIMINAT
Tenismanul român Victor Crivoi, numărul 81 mondial, a fost învins cu scorul de 6-4, 7-6 de germanul Andreas Beck, în sferturile de finală ale turneului de 450.000 de euro de la Gstaad (Elveţia). Calificarea, în premieră, într-o asemenea fază a unui turneu din cadrul circuitului World Tour i-a adus lui Crivoi 45 de puncte ATP şi un cec de 10.850 de euro.

A MURIT ROBSON

Fostul selecţioner al naţionalei Angliei, Bobby Robson (foto), a murit ieri, la vârsta de 76 de ani, după o lungă suferinţă provocată de un cancer pulmonar. Robson a antrenat echipa Angliei în perioada 1982-1990, pe care a condus-o până în semifinalele Cupei Mondiale din 1990. La nivelul echipelor de club, tehnicianul a pregătit, printre altele, pe PSV Eindhoven, FC Porto, Barcelona şi Sporting Lisabona. Robson este cel care l-a transferat pe Gică Popescu la Eindhoven în 1990, cei doi reîntâlnindu-se apoi la Barcelona, în perioada 1996-1997.

GATTI S-A SINUCIS

Autorităţile braziliene care au anchetat moartea fostului boxer Arturo Gatti au concluzionat că acesta s-a sinucis. În consecinţă, soţia acestuia, care fusese considerată principalul suspect în acest caz, a fost eliberată din arest. Gatti (37 de ani) a fost găsit mort la 11 iulie, într-un apartament din staţiunea turistică Porto de Galinhas, fiind aparent strangulat cu o curea. Bănuielile s-au îndreptat de la început spre soţia boxerului, care a negat însă orice responsabilitate în acest deces. Ulterior s-a stabilit că pugilistul a murit prin asfixiere mecanică. Campion mondial la categoria uşoară, Gatti a boxat în 2004 cu Leonard Doroftei, pe care l-a învins prin KO.

×
Subiecte în articol: sport