x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Aug 2009   •   00:00

3 august 2009



LOVIN, INTEGRALIAST
Fostul mijlocaş al Stelei, Florin Lovin, a evoluat pe întreaga durată a partidei pe care echipa sa a câştigat-o cu 1-0 în faţa lui Padeborn, în primul tur al Cupei Germaniei. Un alt fotbalist român, internaţionalul Ciprian Marica, a fost titular în garnitura lui Stuttgart, care a învins cu 4-1, în deplasare, pe Sonnenhof Grossaspach. Marica a fost înlocuit în minutul 71. A fost o rundă lipsită de surprize, favoritele impunându-se în general fără probleme. Iată principalele rezultate: Dynamo Dresda - Nurnberg 0-3, Elversberg - Freiburg 0-2, FSV Frankfurt - Monchengladbach 1-2, Emden - FC Koln 0-3, Weiden - Borussia Dortmund 1-3, Windeck - Schalke 0-4, Munster - Hertha 1-3, Magdeburg - Cottbus 1-3.

RADU RĂMĂNE LA LAZIO
Preşedintele clubului Lazio Roma, Claudio Lotitto, a declarat că nu se pune problema ca fundaşul român Ştefan Radu să fie cedat formaţiei Palermo, la schimb cu Fabio Simplicio. "Radu nu pleacă de la Lazio. Nu a existat nici o discuţie şi nici nu va fi", a declarat Lotitto, după ce presa peninsulară anunţase zilele trecute că fotbalistul este dorit de antrenorul Walter Zenga la Palermo. Team-managerul echipei din capitala Italiei, fostul internaţional albanez Igli Tare, a precizat că nu există oferte pentru fostul fundaş dinamovist şi că nu se pune problema ca acesta să plece în perioada de mercato. Ştefan Radu a ajuns la Lazio în 2008, fiind cumpărat de la Dinamo în schimbul a 4,5 milioane de euro.

DIŢĂ NU MERGE LA CM
Campioana olimpică în proba de maraton, Constantina Diţă, nu va participa la Campionatele Mondiale din acest an, programate la Berlin, în perioada 15-23 august, din cauza unei accidentări la gambă pe care a suferit-o la un antrenament. Totuşi, ea a luat startul în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatelor Naţionale, pe care a câştigat-o fără să forţeze în mod deosebit. "Este foarte important pentru mine să câştig după 10 ani o medalie la Naţionale. Este bine să alergi acasă şi le mulţumesc celor care au venit să mă încurajeze", a declarat Diţă. Delegaţia României la Campionatele Mondiale va cuprinde aproximativ 25 de sportivi, obiectivul fiind o medalie şi trei-patru calificări în finale.  

CN BOX

Campionatul Naţional de box al seniorilor, competiţie care a avut loc la Arad şi care a reunit 124 de sportivi, a fost dominat de reprezentanţii clubului Dinamo. Aceştia s-au impus la patru ca-tegorii de greutate, prin Iulius Poczo (51 kg), Răzvan Andreiana (54 kg), Cezar Juratoni (81 kg) şi Răzvan Cojanu (+91 kg). Câte două titluri au obţinut pugiliştii din Iaşi şi din Ploieşti. La gala finală a asistat şi campionul mondial la profesionişti, Lucian Bute, aflat într-o scurtă vacanţă în România, înaintea începerii pregătirilor în vederea meciului revanşă pe care i-l va acorda mexicanului Librado Andrade. Iniţial, întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, dar a fost amânată pentru 28 noiembrie.

×
Subiecte în articol: sport