x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Aug 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

4 august 2009



JUVE, ŞANSA LUI MUTU
Obligat să-i plătească lui Chelsea 17,18 milioane de euro, după decizia TAS, Adrian Mutu (foto) ar putea fi salvat chiar de fostul său club, Juventus Torino. Cotidianul La Repubblica scrie că în ianuarie 2005, când Mutu a fost prezentat ca jucător al lui Juventus, oficialii torinezilor au declarat că vor plăti ei daunele pe care Chelsea le-ar putea pretinde de la Mutu. Se pare că a fost semnat chiar un acord între club şi fotbalist, dar nu este exclus ca actul să fi fost anulat după ce Mutu a fost vândut la Fiorentina. În sprijinul jucătorului a sărit şi Andreea Della Valle, preşedintele Fiorentinei, care doreşte să discute cu Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, pentru rezolvarea situaţiei. Între timp, Mutu a jucat pentru Fiorentina în turneul Dahlia Cup, fiind folosit în meciul cu Cagliari (1-0).

17 FETE LA CM ATLETISM
România va participa pentru prima dată la Campionatele Mondiale de atletism cu o echipă alcătuită numai din fete. Consiliul Federal, reunit ieri, a stabilit componenţa lotului pentru competiţia care va loc la Berlin (15-23 august) şi care va cuprinde 17 sportive. Printre ele se află Cristina Casandra, Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), Lidia Simon, Luminiţa Talpoş, Nuţa Olaru (maraton), Nicoleta Grasu (disc), Bianca Perie (ciocan), Anca Heltne (greutate), Angela Moroşanu (400 m garduri), Mirela Lavric (800 m) şi Cristina Bujin (triplusalt). Obiectivul stabilit este cucerirea a una-două medalii şi trei-patru prezenţe în finale.

NICULESCU, ÎNVINSĂ
Proba de dublu din cadrul turneului feminin de tenis de la Stanford a fost câştigată de surorile Venus şi Serena Williams, care au învins în finală perechea Monica Nuculescu/ Yung-Jan Chan, cu 6-4, 6-1. Pentru prezenţa în finală, Niculescu şi Chan au primit 320 de puncte WTA şi 17.800 de dolari. În clasamentul mondial la simplu, dat publicităţii ieri, între primele 100 de jucătoare figurează cinci românce: Sorana Cârstea (locul 28), Raluca Olaru (53), Monica Niculescu (72), Alexandra Dulgheru (73) şi Edina Gallovits (90).

×
Subiecte în articol: sport