x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Aug 2009   •   00:00

5 august 2009



LOTUL UNGARIEI
Antrenorul Ungariei, Erwin Koeman, a anunţat lotul de jucători pentru amicalul cu România, care se va disputa la 12 august, la Budapesta. Acesta se prezintă astfel: Babos Gabor (Nijmegen), Fulop Marton (Sunderland), Kiraly Gabor (München 1860), Koteles Laszlo (Diosgyor) portari; Szelesi Zoltan, Bodnar Laszlo (ambii fără echipă), Feher Csaba (NAC Breda), Vanczak Vilmos (Sion), Juhasz Roland (Anderlecht), Tímar Krisztian (Plymouth), Gyepes Gabor (Cardiff), Horvath Gabor (Videoton), Vasko Tamas (Újpest), Bodor Boldizsar (Kerkrade), Low Zsolt (Mainz) - mijlocaşi; Szalai Adam (fără echipă), Torghelle Sandor (Augsburg), Rudolf Gergely (Debrecen), Priskin Tamas (Watford), Kabat Peter (Újpest) - atacanţi.

STEAUA, LOCUL 78

Startul bun din acest sezon a făcut ca Steaua să urce 80 de poziţii, până pe locul 78, în clasamentul pe luna iulie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, fiind cea mai bine clasată echipă din România. A doua este FC Vaslui, pe locul 98, în coborâre cu 11 poziţii, în timp ce CFR Cluj ocupă locul 100, după o scădere de 10 poziţii faţă de ierarhia precedentă. În acest clasament mai figurează FC Timişoara (locul 133), Unirea Urziceni (191) şi Dinamo (224). Rapid, în schimb, a ieşit din top, după ce luna trecută se afla pe locul 318. În continuare, în frunte se află FC Barcelona, câştigătoarea Ligii Campionilor, care împarte primul loc cu finalista Manchester United.

RIBERY, LA NAŢIONALĂ

Deşi suferă de tendinită la genunchi, mijlocaşul Frank Ribery a fost convocat de selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, în lotul de jucători pentru meciul cu Insulele Feroe, din grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale. Partida se va disputa la 12 august, la Torshavan. Domenech a apelat şi la serviciile a doi debutanţi, portarul Cedric Carrasso (Bordeaux) şi mijlocaşul Moussa Sissoko (Toulouse). Lista convocaţilor îi mai cuprinde pe Eric Abidal, Patrice Evra, William Gallas, Yoann Gourcuff, Florent Malouda, Anelka, Karim Benzema şi Thierry Henry. Franţa ocupă locul 2 în grupă, după Serbia, în timp ce echipa României este a 5-a. Cele două formaţii se vor întâlni la 5 septembrie, la Paris.

CĂRSTEA, PAS GREŞIT
Cea mai bună jucătoare de tenis din România în acest moment, Sorana Cârstea, a debutat cu stângul la turneul de la Los Angeles, fiind eliminată în primul tur al probei de dublu. Cârstea a făcut pereche cu buna sa prietenă Caroline Wozniacki (Danemarca), cele două fiind învinse în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 5-10 de către cuplul Chia-Jung Chuang / Zi Yan (Taiwan / China). Pentru prezenţa în primul tur, Cârstea şi Wozniacki şi-au asigurat un cec în valoare de 2.370 de dolari şi un punct WTA. Sorana este înscrisă şi pe tabloul principal de simplu, unde o va întâlni în primul tur pe portugheza Michelle Larcherde Brito, în timp ce Monica Niculescu o va avea adversară pe Samantha Stosur (Australia).

×
Subiecte în articol: sport