x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2009   •   00:00

6 august 2009



DEACONU LA STEAUA - CFR
Derby-ul etapei a doua a Ligii I, meciul din Ghencea dintre Steaua şi CFR Cluj, care va avea loc duminică, de la ora 20:30 (Antena 1), va fi condus la centru de Alexandru Deaconu, a anunţat ieri Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA). Deaconu va fi ajutat de asistenţii Aurel Oniţă şi Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă a fost desemnat Dragoş Istrate. Observatori la partida Steaua - CFR au fost nominalizaţi vicepreşedintele CCA, Dan Lăzărescu, şi Iosif Urs. Aflat şi el în vederea şefilor CCA pentru a conduce meciul din Ghencea, Alexandru Tudor nu a mai fost delegat până la urmă la nici o partidă din cadrul etapei a doua. O altă partidă de interes din această rundă, cea dintre campioana en-titre, Unirea Urziceni, şi Rapid, programată sâmbătă, de la ora 21:00 (GSP TV), i-a fost încredinţată unei brigăzi de arbitri alcătuită din centralul Istvan Kovacs şi din asistenţii Ionel Popa şi Dragoş Iliescu.

SEMEDO ŞI MITEA, LIBERI

Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ieri să oblige Clubul Rapid la plata restanţelor în termen de cinci zile către actualul jucător al formaţiei FC Braşov, Nicolae Grigore. Tot în şedinţa de ieri, aceeaşi comisie a constatat încetarea raporturilor de muncă între mijlocaşul portughez Antonio Semedo şi Clubul Steaua şi între atacantul Nicolae Mitea şi FC Dinamo. Totodată, gruparea din Ştefan cel Mare a fost obligată la plata sumelor contractuale restante din contractul jucătorului. Comisia pentru soluţionarea litigiilor a amânat pentru 11 august judecarea cazului Mircea Bornescu - Universitatea Craiova. Altfel, devenit jucător liber de contract după decizia de ieri, lusitanul Semedo va ajunge în curtea campioanei Unirea Urziceni, în vreme ce portarul Mircea Bornescu va mai avea de aşteptat cel puţin până la 11 august pentru a semna cu Rapid.

LOTERIE PENTRU MUTU
Suporterii echipei AC Fiorentina, la care este legitimat în prezent Adrian Mutu, au decis să joace la loterie în speranţa că vor câştiga marele premiu şi-i vor achita atacantului român despăgubirea de peste 17 milioane de euro pe care acesta o are de plătit către gruparea Chelsea, în urma sentinţei TAS. "Cursa pentru Jackpot-ul Superenalotto durează de ceva timp, astfel că stimulează fanteziile multor italieni. Chiar şi fanilor echipei Fiorentina, care s-au decis să dea asaltul către Jackpot pentru un scop «umanitar» original, acela de a câştiga premiul pentru a-i da Clubului Chelsea cele 17 milioane de euro pe care atacantul echipei viola îi are de plătit lui Abramovici. În aşteptarea apelului la Tribunalul federal elveţian, suporterii Fiorentinei vor să-i asigure liniştea campionului lor. Poate chiar şi să mai facă un alt transfer, în locul preşedintelui Della Valle", a notat site-ul violanews.com.

DACIA, LA ST. PAULI
Sponsor principal al echipei italiene din Serie A Udinese Calcio, Dacia a hotărât să investească şi în Germania, unde va deţine aceeaşi calitate la formaţia FC St. Pauli Hamburg, din 2. Bundesliga. "Consider că parteneriatul cu St. Pauli este ideal pentru Dacia. Jucătorii de aici sunt fair-play şi luptă mereu cu îndârjire", a declarat Achim Schaible, directorul Renault Germania şi totodată responsabilul mărcii Dacia în Germania. "Dacia are o poveste de succes pe piaţa auto din Germania. În spate se află un concept neobişnuit, singular şi de succes. Marca Dacia şi-a câştigat locul pe piaţă. Ce i s-ar potrivi mai bine echipei noastre?", a spus Corny Littman, preşedintele grupării St. Pauli, care până de curând a fost susţinută financiar de bordelurile din cartierul cu acelaşi nume al oraşului Hamburg. De la lansarea pe piaţa germană în vara lui 2005, brandul Dacia a vândut peste 100.000 de autovehicule.

×
Subiecte în articol: sport