x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Aug 2009   •   00:00
HANDBAL, CM 2011
Naţionala de handbal masculin a României va evolua în grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2011, alături de Bosnia, Finlanda şi Marea Britanie, conform tragerii la sorţi care a avut loc ieri, la Viena. Meciurile se vor disputa fie sub formă de turneu (11-17 ianuarie 2010), fie tur-retur, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, dacă echipele se înţeleg între ele. Câştigătoarea grupei va disputa apoi un baraj pentru accederea la turneul final. Vor juca direct în baraj Austria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Spania, Germania, Ungaria, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia şi Ucraina, adică participantele la CE 2010.

CĂRSTEA, ÎN TURUL 3
Sorana Cârstea s-a calificat în turul al treilea al turneului de tenis de la Los Angeles, dotat cu premii de 700.000 de dolari, după victoria cu 1-6, 6-4, 7-6 obţinută în faţa favoritei numărul 4, daneza Caroline Wozniacki. Prin prezenţa în optimile de finală, jucătoarea noastră şi-a asigurat un cec de 7.600 de dolari şi 60 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi Sabine Lisicki (Germania), cap de serie numărul 17, pe care Cârstea a învins-o anul trecut în finala turneului de la Taşkent. La dublu, Monica Niculescu şi Vania King (SUA)  au învins cu 7-5, 6-3 perechea Flavia Pennetta / Lisa Raymond (Italia / SUA) şi s-au calificat în sferturi.

MUTU, APĂRAT DE COLEGI
Coechipierii de la Fiorentina sunt alături de Adrian Mutu şi consideră drept o nedreptate decizia TAS care-l obligă să plătească daune de 17,2 mili­oane de euro clubului Chelsea. "El şi-a asumat greşeala, dar vorbim de sume exor­bitante. Noi încercăm să-i fim alături, iar el, în mod sigur, va răspunde ca un campion ce este", a declarat portarul Sebastien Frey. Un alt coleg, Ale­s­sandro Gamberini, a anunţat în glumă că jucătorii au făcut chetă şi au strâns 10 euro pentru Adrian. Mutu a evoluat în repriza a doua a meciului pe care Fio­rentina l-a disputat în compania echipei a doua a clubului, scor 4-1, fiind ovaţionat de suporteri la intrarea pe teren.

OŢELUL, FĂRĂ SPECTATORI
Clubul Oţelul Galaţi a anunţat că meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ de duminică, din etapa a 2-a a Ligii 1, se va disputa cu tribunele goale. "Am fost înştiinţaţi de LPF că din cauza lipsei turnicheţilor nu avem voie să jucăm cu spectatori. Au luat această decizie în urma unui memoriu făcut de cei de la Ceahlăul. Nu vrem să aruncăm cu pietre în nemţeni, e vina noastră, am avut derogare un an de zile să jucăm fără turnicheţi şi nu am fost în stare să îi montăm. Investiţia ar sări de 100.000 de euro, bani pe care nu-i avem", a spus directorul general Marius Stan. Acesta a adăugat că este posibil ca şi meciul cu Steaua să se joace tot fără spectatori.

×
Subiecte în articol: sport