x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Aug 2009   •   00:00

13 august 2009

VASLUI - MEDIAŞ 2-1
Formaţia pregătită de Cristi Dulca a învins-o ieri pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 2-1, într-un meci restant din prima etapă a actualei ediţii de campionat. Gazdele au condus cu 2-0 prin golurile marcate de Ghencev ('21) şi Hugo Luz ('67), în timp ce
ardelenii au redus din handicap cu două minute înainte de final. "Important e că am obţinut victoria, dar ratăm nepermis de mult. Prefer să joc mai puţin spectaculos şi să câştig", a declarat la final tehnicianul celor de la FC Vaslui.

VICTORIE LA TINERET
Echipa naţională de tineret a României a obţinut ieri toate cele trei puncte în deplasarea din Andorra contând pentru preliminariile CE 2011, unde elevii lui Emil Săndoi au trecut de selecţionata similară a ţării gazdă cu 2-0 (1-0). Craioveanul Găman ('8 - pen.) şi dinamovistul Torje ('64) au înscris cele două goluri, "iar tricolorii mici" se află pe primul loc în Grupa 1, cu 9 puncte din tot atâtea posibile. "Avem parte de un start lansat şi sper să profităm de faptul că n-am făcut nici un pas greşit până în prezent", a declarat antrenorul Emil Săndoi. În următoarea partidă, România va întâlni reprezentativa Moldovei pe teren propriu, pe data de 8 septembrie.

PIŢI, CONVINS DE MITICĂ
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că el a fost cel care l-a convins pe Victor Piţurcă să preia conducerea tehnică a formaţiei Universitatea Craiova, însă nu este sigur că fostul selecţioner vrea acest lucru. "Eu l-am convins pe Piţurcă să se ducă la Craiova, dar să vedem dacă vrea. Eu zic că da", a declarat Dragomir ieri, la Budapesta, unde a asistat la meciul amical Ungaria - România. Piţurcă se află în tratative avansate cu echipa din Bănie, pe care a mai pregătit-o în sezonul 1994-1995.

S-A PIERDUT KAKA!
Sud-americanii au avut parte de evenimente neprevăzute în fosta URSS. Kaka a ajuns cu Poliţia la hotelul din Tallin unde naţionala Braziliei a fost cazată înaintea amicalului cu Estonia. Ieşit la o plimbare pe străzile capitalei estoniene, Kaka s-a rătăcit. Noroc că jucătorul a fost recunoscut de o patrulă a Poliţiei, care l-a dus înapoi la hotelul Radisson.

În schimb, selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, a stârnit furia jurnaliştilor ruşi care l-au aşteptat în zadar la conferinţa de presă programată la Moscova înaintea amicalului cu Rusia. "N-am ştiut", s-au scuzat argentinienii, în timp ce ex-sovieticii au tunat: "I-am anunţat de două ori".

ATLETISM, CM
11 dintre cele 17 sportive românce înscrise la CM de atletism au plecat ieri spre Berlin. E vorba de Claudia Ştef, Ana Maria Groza şi Ana Maria Greceanu (20 km marş), Monica Stoian şi Maria Negoiţă (suliţă), Andreea Ogrezeanu (200 m), Angela Moroşanu (400 m garduri), Mirela Lavric (800 m), Anca Heltne (greutate), Ancuţa Bobocel (3000 m obstacole) şi Cristina Bujin (triplusalt). Cristina Casandra (3.000 m obstacole) este în Germania încă de la 10 august, Nicoleta Grasu (disc) şi Bianca Perie (ciocan) vor face deplasarea duminică, iar cele trei maratoniste Lidia Şimon, Luminiţa Talpoş şi Nuţa Olaru, vor ajunge la Berlin la 20 august.

TĂCERE LA HANDBAL
Secretarul de stat din MTS, Doina Melinte, spune că a încercat să-i contacteze pe reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal în legătură cu scandalul mituirii unor arbitri, însă aceştia au avut telefoanele închise. "Am făcut o adresă către FRH, iar răspunsul a fost că, la data de 17, vor avea o şedinţă şi vor analiza acest caz. Tot ceea ce s-a scris în presă nu este dovedit şi sunt doar presupuneri. Nu am avut pe cine să contactăm de la federaţie, pentru că cei de acolo au avut telefoanele închise, în special domnul Gaţu", a afirmat Melinte.

×
Subiecte în articol: sport