x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Feb 2010   •   00:00

23 februarie 2010



CM AMICAL DE FETE
Naţionala feminină de fotbal a României va participa în perioada 24 februarie-3 martie, în Portugalia, la un Campionat Mondial amical, "Algarve Women's Football Cup", cunoscut şi ca "Mundialito", organizat de federaţia lusitană. România face parte din Grupa C a competiţiei, alături de reprezentativele Portugaliei, Austriei şi Insulelor Feroe. România va debuta la 24 februarie, ora 20:00, contra Austriei, la 26 februarie, ora 16:00, va întâlni Portugalia, iar la 1 martie, ora 16:00, va juca împotriva echipei Insulelor Feroe. Din Grupa A fac parte Germania, Finlanda, China şi Danemarca, iar în Grupa C se vor confrunta SUA, Suedia, Islanda şi Norvegia.

ALĂTURI DE SĂPUNARU
Jucătorii echipei FC Porto au purtat, înaintea meciului cu Sporting Braga, încheiat cu scorul de 5-1 pentru campioana Portugaliei, tricouri pe care erau scrise numele lui Cristian Săpunaru şi Hulk, fotbalişti suspendaţi în urma incidentelor de la partida cu Benfica. Astfel, fotbaliştii lui Porto au ieşit pe teren având deasupra echipamentului de joc tricouri albe pe care erau scrise numele lui Săpunaru şi Hulk şi numerele acestora, 21 respectiv 12, gest prin care au dorit dorit să-şi arate sprijinul faţă de cei doi jucători suspendaţi, după ce sâmbătă, într-un comunicat, au făcut acelaşi lucru, punând accent pe unitatea grupului. Săpunaru, care a fost împrumutat la Rapid până la vară, a fost suspendat şase luni de Comisia de Disciplină a Ligii Portugheze de Fotbal, iar atacantul brazilian Hulk a fost suspendat patru luni.

CORUPŢIE ÎN CHINA
Cluburile Guangzhou GPS şi Chengdu Blades au fost retrogradate în al doilea eşalon din China, pentru că au participat la meciuri aranjate şi la pariuri trucate, a anunţat Comisia de Disciplină a Federaţiei Chineze de Fotbal. Totodată, din acelaşi motiv, gruparea Quingdao Hailifeng, din liga a doua chineză, a fost descalificată. Cele trei cluburi au dreptul să facă apel la această decizie. Guvernul chinez a început, în 2006, o vastă operaţiune, ca urmare a apariţiei unor acuzaţii privind pariuri trucate, arbitri corupţi şi meciuri aranjate, scandal ce a dus, luna trecută, la demiterea preşedintelui şi a vicepreşedintelui Federaţiei Chineze de Fotbal.

COCIŞ, LA "U" CLUJ
Internaţionalul român Răzvan Cociş (foto), care ultima oară a activat la formaţia Lokomotiv Moscova, din prima ligă rusă, ar putea să evolueze la Universitatea Cluj. "Aştept să văd dacă se concretizează vreuna dintre ofertele pe care le am, dacă nu, e posibil să activez la Universitatea", a declarat mijlocaşul în vârstă de 26 de ani. Cociş este liber de contract din decembrie anul trecut, iar luna trecută a fost aproape de a semna cu gruparea engleză Portsmouth, dar transferul în Premier League a căzut din cauză că jucătorul nu era refăcut complet în urma unei accidentări.

×
Subiecte în articol: sport