x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Mar 2010   •   00:00

5 martie 2010



BRONZ LA BIATLON
Ştafeta mixtă a României a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de biatlon "under 26" de la Otepaa (Estonia). Din ştafetă au făcut parte Reka Ferencz, Diana Mihalache, Roland Gerbacea şi Ştefan Gavrilă. Fetele au acoperit distanţa de 6 km, iar băieţii 7,5 km. Reka Ferencz se află la cea de-a doua performanţă majoră în acest sezon, după titlul mondial de juniori obţinut în ianuarie. Ea a concurat şi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, unde a ocupat locul 10 cu ştafeta feminină a României. La competiţia de la Otepaa, Roland Gerbacea s-a clasat pe locul 5 la 15 km, iar ştafeta de juniori a fost a 11-a din 13 participante.

MĂRTURII SCHIMBATE
Şoc ieri la instanţa supremă, unde una dintre persoanele sechestrate din ordinul lui Gigi Becali, după furtul maşinii sale, a spus că şi-a scris declaraţia la dictare. Adrian Constantin David nu mai recunoaşte declaraţia dată în timpul anchetei: "Procurorul mi-a dictat tot. Nu simt că am fost sechestrat". Instanţa a consemnat mărturia, dar a amânat audierea celorlalţi inculpaţi pentru 7 aprilie. Niculae Dumitrescu fusese citat la domiciliu, dar între timp a fost arestat într-o altă cauză. "Procurorul i-a zis lui David că dacă nu îl ajută să îi dea 4 ani de închisoare lui Becali, atunci îi dă lui 20 de ani de închisoare", a spus Gigi Becali. (Violeta Fotache)

OLCHIM JOACĂ ÎN RUSIA
Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea are nevoie de un singur punct în meciul de mâine (ora 13:00, în direct la Sport.ro), din deplasare, cu Dinamo Volgograd, pentru a-şi asigura matematic calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Înaintea acestui joc, Oltchim conduce în clasamentul grupei principale II cu 6 puncte, fiind urmată de Viborg, cu 4 puncte, de Dinamo Volgograd, cu 2 puncte, şi de Hypo Viena, cu 0 puncte. În competiţia similară masculină, HCM Constanţa joacă duminică (ora 18:15, Sport.ro), în deplasare, cu Pick Szeged. Rezultatul contează doar pentru palmares, HCM fiind deja calificată în optimi.

CHIVU, FĂRĂ FRICĂ
Presa italiană anunţă că recuperarea lui Cristian Chivu, operat la cap la 6 ianuarie, în urma unui accident suferit în timpul meciului cu Chievo, decurge foarte bine, acesta având şanse să revină în primul 11 al lui Inter la începutul lunii aprilie, în jocul cu Bologna, din etapa a 32-a din Serie A. Potrivit cotidianului Corrierre dello Sport, căpitanul naţionalei României a reuşit să depăşească teama de a lovi mingea cu capul, el refuzând casca de protecţie pe parcursul antrenamentelor. La mijlocul acestei luni, Chivu are programată o ultimă vizită la Institutul Neurologic Carlo Besta, unde va fi examinat de medicul Giovanni Broggi.

×
Subiecte în articol: sport