x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Succes inutil. Ramanem anonimi

Succes inutil. Ramanem anonimi

09 Iun 2005   •   00:00

Desi miercuri seara echipa nationala a invins logic (3-0) o formatie de slaba factura, ramanem departe de realitatea fotbalului european. La 37 de ani, Dorinel Munteanu continua sa ramana liderul de valoare, iar acest aspect spune aproape totul.

  • de SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU
  • SPORT
  • Reconstructie sau amagire?

    PROTAGONISTI. Micutul Gigel Bucur (stanga) si longilinul Ovidiu Petre se bucura dupa ce au rezolvat meciul cu Armenia

    Asa cum a anuntat dupa infrangerea de la Rotterdam, Victor Piturca a mizat pe tineri in partida cu Armenia. Acum e de vazut daca procesul de schimbare va continua, va ramane tot la stadiul de vorbe goale sau nu avem cu cine sa-l desfasuram.

    Echipa nationala a obtinut miercuri seara un succes logic, dar inutil, in fata unei reprezentante de seama a ultimului nivel din fotbalul european.

    PERICOL. Daca rezultatul meciului nu i-a interesat decat, probabil, pe pustii care au compus minuscula galerie constanteana, toata lumea asteapta acum resuscitarea mult trambitata. Cateva minti capabile sa incerce un plan inteligent si eficient s-ar gasi, insa lipseste materia prima. Acesta este, cu adevarat, marele pericol. Atata vreme cat Dorinel Munteanu alearga singur cat ceilalti noua pustani cu care e coleg si are, in continuare, executiile cele mai rafinate, batem pasul pe loc. Vom continua sa credem ca pentru a obtine o calificare e suficient sa asteptam miracole de la Andorra, de la Armenia sau de la Macedonia.

    REVELATIE. Victoria contra Armeniei l-a mai linistit pe Piturca. "Incepe sa se contureze un cuplu de fundasi care poate juca mult timp impreuna de acum incolo, ma refer la Chivu si Tamas." Daca Tamas a adoptat varianta diplomatica, afirmand ca "Radoi este un lider al echipei nationale (!)", capitanul Cristian Chivu nu a dorit sa comenteze, continuand cu atat de familiarul "silenzio-stampa". Nici Radoi nu a dorit sa discute pe aceasta tema, insa selectionerul a lasat de inteles ca, in cazul renuntarii la capitanul Stelei, exista motive ascunse si care au legatura cu gruparea din Ghencea.

    CONSTANTA. Exceptand ostilitatea cu care a fost intampinat Cosmin Contra, publicul constantean s-a inscris in nota obisnuita a celor din provincie. A aplaudat cuminte demonstratia de forta in fata unor liliputani ai fotbalului european. "Ma asteptam la mai multi spectatori, dar, in general, sunt multumit de prestatia publicului. Poate ca urmatorul meci se va disputa tot pe acest teren", a spus selectionerul Victor Piturca.

    Gigel Bucur: "Nu sunt inca om de baza la nationala"


    Jurnalul National: Gigele, te asteptai sa marchezi doua goluri la primul tau joc oficial ca titular la echipa nationala?
    Gigel Bucur: Eu am intrat pe teren cu gandul ca echipa trebuie sa castige. Nu m-a interesat evolutia mea. Era important sa castigam meciul cu Armenia pentru a demonstra ca si noi, cei veniti din campionatul intern, putem juca in tricoul echipei nationale.

    Dupa cele doua goluri, crezi ca vei mai rata vreo convocare la echipa nationala?
    Asta nu pot sa spun eu. Eu voi veni de fiecare data cand voi fi chemat. In clipa de fata eu cred ca nu sunt inca un om de baza al echipei nationale.

    Stii de cand n-a mai avut Sportul Studentesc doi jucatori convocati la echipa nationala?
    Nu m-am interesat, dar, cred, lucrul asta nu s-a mai intamplat de pe vremea cand Mircea Sandu, Gino Iorgulescu sau Gica Hagi erau jucatori activi.

    Cui i se datoreaza prezenta ta in tricoul echipei nationale?
    Antrenorilor Dan Petrescu si Victor Piturca. Ei au crezut mereu in mine si imi pare bine ca nu le-am inselat asteptarile. Ma voi stradui in continuare sa demonstrez ca am valoare si ca aceste doua goluri contra Armeniei nu sunt intamplatoare. Imi doresc sa confirm, pentru ca asta e important.

    DORINEL NU SE RETRAGE
    Inaintea meciul de la Constanta s-a vehiculat varianta ca Dorinel Munteanu se va retrage dupa jocul cu Armenia. Selectionerul Victor Piturca a anuntat si inaintea partidei ca nu este de acord cu asa ceva, mentinandu-si pozitia si la finalul jocului de miercuri seara. "Sa nu ma mai intrebati de retragere. Mai bine intrebati-ma cat de bine ma simt si daca mai am placerea sa joc fotbal. Eu n-am spus niciodata ca intentionez sa ma retrag de la echipa nationala", a declarat Munteanu dupa incheierea partidei. Cu cateva minute inainte de finalul jocului, mijlocasul Stelei a fost inlocuit cu Ionut Mazilu. In acel moment, toti spectatorii s-au ridicat in picioare si l-au aclamat minute bune pe Munteanu, scandandu-i numele.

    NICULAE A VRUT SA INSCRIE
    Aflat la final de contract cu Sporting Lisabona, Marius Niculae si-ar fi dorit foarte mult sa inscrie in partida contra Armeniei, pentru a-si gasi mai usor un viitor angajament. "La Erevan, adversarul a avut o zi buna, noi, una proasta, si a iesit acel nefericit 1-1. Acum s-a vazut diferenta clara de valoare intre noi si ei. Important este ca am castigat si ca am jucat un meci intreg dupa acel joc cu Slovenia, 1-1 pe Ghencea, in 2001", a spus Niculae, care a adaugat ca Romania nu mai are nici o sansa de calificare la CM 2006.
    ×
    Subiecte în articol: sport