x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TENIS DE MASA - CE / Paletele de aur

TENIS DE MASA - CE / Paletele de aur

30 Mar 2005   •   00:00

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a castigat pentru a treia oara titlul continental, dupa succesele din 1992 si din 2002. In finala, fetele noastre au invins Croatia cu 3-2.



  • de VICENTIU NEAGOE

  • VETERANA. Desi se apropie de 35 de ani, Otilia Badescu demonstreaza ca este o jucatoare de top in Europa
    Romancele au inceput cu o victorie, Mihaela Steff trecand cu 3-0 de Cornelia Vaida, sportiva de origine romana. Au urmat doua succese ale ex-iugoslavelor, Otilia Badescu fiind invinsa de Tamara Boros, numarul unu in Europa, iar Adriana Zanfir, de mai slab cotata Sandra Paovici. Meciul patru le-a adus fata in fata pe Mihaela Steff si Tamara Boros, partenere de mult timp la dublu. Croata a condus in permanenta, dar Steff a revenit de fiecare data, castigand meciul cu 3-2 si egaland scorul general. In meciul decisiv, Otilia Badescu, campioana europena en-titre la simplu, i-a administrat un sec 3-0 Corneliei Vaida.

    SIMPLU. Pentru sportivele noastre au inceput ieri din nou emotiile, o data cu debutul intrecerilor la simplu, unde Romania are sase reprezentante. Otilia Badescu a intalnit-o pe belgianca Ilse Sallaerts, Adriana Zanfir pe lituanianca Inga Karduskaite si Iulia Necula pe Anastasia Koltsova (Ucraina), partidele desfasurandu-se aseara, dupa inchiderea editiei. Astazi vor intra in concurs alte 3 romance: Mihalea Steff cu Meydzhan Mehmedova (Bulgaria), Daniela Dodean cu Domaniku Besire (Serbia) si Elisabeta Samara cu Monica Fuhrer (Elvetia).

    BRONZ
    Reprezentativa masculina a Romaniei a ratat sansa de a se califica in finala Campionatului European pe echipe, fiind invinsa de Danemarca, nationala tarii-gazda, cu scorul de 3-2. Vedeta echipei noastre a fost Adrian Crisan, care a obtinut ambele victorii tricolore, 3-0 cu Allen Bentsen si 3-2 cu cel mai bun jucator al nordicilor, Michael Maze. La 2-2, Andrei Filimon a fost invins de catre Bentsen, dar Romania a intrat in posesia medaliei de bronz, aceasta fiind cea mai buna performanta din istoria tenisului de masa din tara noastra, la masculin.

    DUBLU MIXT
    Constantin Cioti si Adriana Zanfir s-au calificat in turul doi al probei de dublu mixt din cadrul CE. Cei doi au trecut cu 3-0 de cuplul sarb Rifat Rifati/Rexhbije Sejdiu. De asemenea, perechea Andrei Filimon/Elisabeta Samara a invins, in primul tur, cu 3-0, cuplul bielorus Dmitri Boltrusko/Natalia Cigankova. In turul secund al probei s-a mai calificat si Daniela Dodean, care face pereche cu galezul Adam Robertson.
    ×
    Subiecte în articol: sport