x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis - Roddick, monument de fair-play

Tenis - Roddick, monument de fair-play

06 Mai 2005   •   00:00

Numarul 5 in clasamentul mondial, americanul Andy Roddick (foto) poate candida fara probleme la titlul de cel mai fair-play sportiv.



  • de MIHAI IGIROSANU

  • El a pierdut joi, in optimile de finala ale masters-ului de la Roma, in fata spaniolului Fernando Verdasco, dupa ce a corectat o decizie gresita a arbitrului de linie in momentul in care avea minge de meci!

    SPORTIVITATE. In tie-break-ul setului doi al intalnirii, americanul Andy Roddick a beneficiat de o minge de meci pe serviciul jucatorului spaniol. Serviciul doi al lui Verdasco a fost semnalizat aut de catre judecatorul de linie, iar arbitrul de scaun a anuntat ca meciul s-a incheiat cu victoria lui Roddick. Numai ca principalul favorit al turneului din capitala Italiei l-a chemat pe arbitru, aratandu-i ca mingea servita de Verdasco a fost, de fapt, in teren, iar decizia initiala a fost gresita. Arbitrul de scaun a dictat repetarea punctului, Verdasco a anulat mingea de meci, s-a impus in tie-break, pentru ca apoi sa castige si setul decisiv, cu 6-4, dupa o inclestare care a durat peste doua ore si jumatate.

    MULTUMIRE. La conferinta de presa care a urmat intalnirii, Fernando Verdasco a tinut sa-i multumeasca lui Andy Roddick pentru gestul extraordinar. "A fost cu adevarat sportiv. Mingea mea a fost buna si ii multumesc foarte mult lui Roddick pentru corectitudinea sa exemplara", a declarat tenismanul spaniol. Pe langa eliminarea din competitie, gestul de fair-play l-a costat pe Roddick si pierderea a 20.000 de euro, suma cuvenita pentru eventuala calificare in "sferturi".

    ×
    Subiecte în articol: sport roddick