x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Teste cu turci si cu italieni

Teste cu turci si cu italieni

06 Sep 2004   •   00:00

Profitand de pauza competitionala in Divizia A, pentru meciurile echipei reprezentative din preliminariile CM 2006, FC National s-a deplasat in Turcia, unde a sustinut o partida de verificare cu Galatasaray Istanbul.

PAUL ANDONE, DANIEL STAN

Echipa pregatita de Gica Hagi s-a impus in final, scor 2-1, golurile fiind inscrise de Necati (’71) si Ozgurcan (’82), respectiv Ionut Savu (’90).

MULTUMIT. In ciuda infrangerii, antrenorul "bancarilor", Cosmin Olaroiu, a apreciat in mod pozitiv jocul formatiei sale: "Aveam nevoie de un asemenea meci de nivel inalt. Nu rezultatul m-a interesat, iar din punctul de vedere al evolutiei baietilor, sunt multumit. Am dominat prima repriza, am avut ocazii, insa am marcat abia in finalul jocului". Referitor la Galata, Olaroiu a mai adaugat ca "Regele" a schimbat in bine jocul turcilor. Pentru Ionut Savu a fost al doilea gol inscris gruparii "Cim Bom", dupa cel realizat anul trecut la Bucuresti, cand scorul a fost 1-1.

REVENIRE. Partida de la Istanbul a fost una a revenirii in tricoul Nationalului a lui Slavisa Mitrovici, dupa un periplu prin Coreea de Sud si Emiratele Arabe. Atacantul bosniac, dorit insistent de Walter Zenga la Steaua, a fost introdus in minutul 46 in locul lui Octavian Chihaia. Antrenorul Cosmin Olaroiu a inceput cu: M. Popa - Twaite, McKain, Canu, Panc - Abiodun, Shroj, Lita, G. Popescu, Ghindeanu - O. Chihaia. Pe parcurs au mai intrat Mitrovici, I. Savu, Chiacu, Herea si Iancu.

LA RAPID A DEBUT CA JUNIOR

Fara jucatorii convocati la actiunile loturilor nationale, Rapid a sustinut un meci de verificare in compania celor de la FC Arges, jocul disputandu-se pe stadionul "National". Elevii lui Razvan Lucescu s-au impus cu scorul de 2-1, golurile fiind inscrise de Aliuta (’65-penalty) si Daniel Niculae (’68), respectiv Adrian Ionescu (’75). La formatia giulesteana a debutat si brazilianul Junior, transferat in aceasta vara de la echipa turca Bursaspor, un mijlocas folosit si pe postul de stoper in partea secunda. Lucescu junior a tri-mis pe teren urmatoarea formatie: G. Curca - N. Constantin, Maftei, Perja - Badoi, Ilyes, Negru, Junior, Aliuta - Rogerio, D. Niculae. Au mai jucat: Chiriac, Maldarasanu, Neagu si Dumitru.

CATANIA

Steaua a sustinut sambata seara, in Italia, un meci amical in compania divizionarei B italiene, Catania. Partida s-a incheiat nedecis, 0-0, Walter Zenga utilizand urmatoarea formatie: M. Tudor - P. Marin (foto, stanga) (’58 D. Balan), Falemi, Baciu, Nesu - Fl. Dumitru (’55 Pitu), Lovin, D. Munteanu (’65 Mozac), Bostina - Dinita (’70 Litu), Oprita. La Catania au evoluat Fresi, Padalino, Vugrinec, Walem sau Ferrante. Conform site-ului oficial al clubului sicilian, stelistii au ratat o mare ocazie chiar in minutul 2, cand sutul lui Oprita a fost respins de portar. Italienii au ratat si ei doua ocazii, prima data opunandu-se Tudor, la a doua balonul fiind trimis peste poarta. "Echipa romana a fost mai atletica, mai proaspata si a avut o posesie superioara", noteaza site-ul amintit. De retinut debutul la Steaua al fostilor bacauani Baciu si Lovin, Ciocoiu urmand sa intre de maine in programul de antrenamente.

×
Subiecte în articol: sport