x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Titlul naţional la junioare merge la Caracal

Titlul naţional la junioare merge la Caracal

de Libiu Mateescu    |    11 Iun 2009   •   00:00
Titlul naţional la junioare merge la Caracal

Tinerele handbaliste de la Clubul Sportiv Şcolar din Caracal au câştigat turneul final al CN de junioare I, desfăşurat la Braşov, devenind pentru prima oară campioane ale României la această categorie de vârstă.



Rezultatul este cu atât mai remarcabil, cu cât elevele antrenorului Constantin Dincă se află în primul an la junioare I, ele urmând să evolueze şi în sezonul viitor la această categorie. CSŞ Caracal a învins la diferenţe clare pe CSŞ 2 Baia Mare, LPS Bistriţa, CTM Bucureşti şi pe CSŞ Sighişoara, suferind o singură înfrângere, cu LPS Piatra Neamţ, într-un moment în care titlul era deja acontat.

"La junioare I se joacă handbalul adevărat. Aici este cel mai important titlu la nivel de junioare din handbalul românesc. Am obţinut acest succes cu o echipă sub limita de vârstă, având nouă jucătoare care vor evolua şi la anul la acest nivel. Este cea mai importantă performanţă a oraşului Caracal, iar pentru mine înseamnă încununarea unei munci de mulţi ani. Mai avem un an de juniorat, iar apoi se va face pasul la senioare, unde trebuie să continuăm aceste rezultate", a declarat antrenorul Constantin Dincă.

La meciuri a asistat şi Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţeam Braşov, un împătimit al sportului, care s-a arătat încântat de evoluţia caracalencelor: "Mi-au plăcut junioarele mici din Caracal, care au ieşit campioane fără drept de apel, cu voinţă, talent şi o putere de luptă rar întâlnite. Le-aş lua la Braşov, dacă aş putea, atât de tare mi-a plăcut jocul lor. Cred că multe dintre ele vor fi în echipa naţională peste câţiva ani".

×
Subiecte în articol: sport