x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" CRAIOVA - Tacere si disperare

"U" CRAIOVA - Tacere si disperare

05 Mai 2005   •   00:00

Craiova si-a semnat miercuri definitiv sentinta, oltenii imbracandu-se in doliu dupa infrangerea de acasa cu FC Brasov, 1-3, chiar daca pana la finalul campionatului mai sunt sase etape.



  • de DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE

  • VREMURI. Dupa ce a fost martor al unor partide memorabile, stadionul "Ion Oblemenco" nu va mai fi prea curand gazda unor derby-uri de traditie
    Calculele optimiste ale suporterilor craioveni au fost date peste cap miercuri. Desi incepusera sa spere dupa ce isi trecusera in cont cinci puncte in ultimele trei etape, oltenii s-au ingropat singuri in fata unei echipe care parea deja condamnate la matineu. FC Brasov a dat lovitura de gratie Universitatii, castigand cu 3-1 pe stadionul "Ion Oblemenco", spre disperarea celor 20.000 de spectatori din tribune.

    CANDVA. In vara lui 2002, dupa doi ani de patronat al lui Gigi Netoiu, "Stiinta" a dat senzatia ca si-a recapatat demnitatea. La meciul cu Steaua (3-1), suporterii olteni au afisat un banner imens: "Craiova: un strigat, o lacrima, un suras de fericire!". Dupa nici trei ani, singura echipa, in afara de Steaua si de Dinamo care nu cunoscuse gustul retrogradarii, se vede acum nevoita sa traiasca din amintiri.

    SOC. Incaputa pe mana contestatului Dinel Staicu, Universitatea s-a afundat in mediocritate. Avand un patron care a schimbat cate patru antrenori pe sezon, Craiova nu si-a mai regasit pulsul, singura constanta care a mai amintit de vremurile de aur fiind prezenta spectatorilor la stadion. In rest, tacere, lacrimi si durere pentru formatia care, in urma cu doua decenii, elimina pe Fiorentina, Bordeaux si Kaiserslautern.

    "STIINTA" AR PUTEA FI DEPUNCTATA
    Fostul mijlocas al Universitatii Craiova, Sorin Frunza, aflat in prezent la FC Vaslui, are de primit de la formatia din Banie 10.000 de dolari. Suma reprezinta un bonus pe care jucatorul trebuia sa il incaseze ca urmare a prezentei sale in toate cele 15 jocuri disputate de olteni in tur. Termenul-limita de plata a acestei datorii este 10 mai, in caz contrar "Stiinta" urmand sa fie depunctata. "Eu cand am semnat cu Universitatea am acceptat un salariu mic pentru ca mi s-a pus aceasta clauza de jocuri. Imi pare rau de situatia de acum a echipei. Daca mai erau sanse sa scape, mai asteptam si nu-mi ceream banii acum. Ma insor la vara si am nevoie de bani ca sa pot sa fac nunta", a spus Frunza.

    ORGOLIU
    Cum in ultima perioada se vehiculeaza tot felul de scenarii privind viitorul echipei, care ar presupune cumpararea unui loc in Divizia A sau fuzionarea cu alta echipa, multi dintre suporterii olteni nu sunt de acord cu aceste variante. Principala problema pentru sezonul urmator este legata de lot. Actualii componenti ai alb-albastrilor sunt tentati sa paraseasca "Stiinta", printre ei numarandu-se bosniacul Guso, ivorianul Daouda, Bundea, Schumacher si Plesan. De asemenea, Staicu este ca si retras de la conducerea clubului, fara ca in prezent sa existe o oferta concreta de preluare a echipei, in pofida faptului ca Primaria s-a batut mereu cu pumnii in piept ca se va ocupa de destinele formatiei.
    ×
    Subiecte în articol: sport