x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UEFA Intertoto / CFR Cluj a trecut de Bilbao, Gloria eliminata

UEFA Intertoto / CFR Cluj a trecut de Bilbao, Gloria eliminata

de Ionut Paduraru    |    11 Iul 2005   •   00:00
UEFA Intertoto / CFR Cluj a trecut de Bilbao, Gloria eliminata

Dorinel Munteanu a reusit prima calificare ca antrenor, echipa sa oprind-o pe Athletic Bilbao din drumul spre Cupa UEFA dupa loviturile de departajare.

Asa cum a promis Dorinel Munteanu inainte de plecarea in Spania, clujenii nu s-au facut de ras la Bilbao. Au primit un singur gol, prin Javi Gonzalez, in minutul 38. Stransi in jurul fostului stelist, dar si ocrotiti de sansa in cateva randuri, romanii au reusit sa duca meciul in prelungiri, gazdele neputand mai mult decat sa egaleze scorul general.

LOTERIE. Ardelenii meritau calificarea inca din prelungiri, dar centralul portughez Paulo Paraty le-a refuzat un penalty clar la Coroian, aratandu-i in schimb cartonasul galben fostului bistritean. S-a facut dreptate insa la loteria loviturilor de departajare. Jula, Vlajici, Toma, Anca si Coroian au marcat pe rand pentru CFR, in timp ce de la Athletic a ratat chiar primul executant, Ustaritz. In faza urmatoare a competitiei, CFR Cluj o va intalni pe castigatoarea dublei manse dintre Saint-Etienne (Franta) si Neuchatel Xamax (Elvetia), care au remizat in prima mansa, 1-1.

SCUZE. Desi Athletic este un nume mult mai mare decat CFR Cluj, antrenorul Jose Luis Mendilibar a declarat ca eliminarea formatiei sale "nu este o catastrofa". "Drumul nostru s-a oprit aici, si nimic mai mult. Exista si aceasta posibilitate", a subliniat Mendilibar. El a apreciat ca principala cauza a esecului a fost pregatirea "deficitara" a jucatorilor sai.

CFR a jucat in formula: Turcas - Panin, Jula, Milosevici, D. Toma - Astilean (Vlajici ’90), D. Munteanu (Mijin ’92), Oncica, Vasie (Coroian ’65) - Anca, Tilinca. Antrenor: D. Munteanu

REACTII
Cotidianul spaniol AS a apreciat drept "neasteptata" eliminarea din competitie a lui Athletic Bilbao. "Europa va trebui sa mai astepte. Tinerii jucatori de la Athletic atacau continuu, dar rezultatul a fost nul. Romanii au avut o posesie mai buna a balonului si cautau culoare pentru a patrunde prin defensiva spaniola." Cotidianul Marca a scris ca "in ciuda schimbarilor facute de Mendilibar fata de meciul-tur, jocul lui Athletic Bilbao nu s-a imbunatatit cu mult fata de cel din urma cu o saptamana", in timp ce site-ul UEFA a notat ca "echipa lui Dorinel Munteanu a inregistrat un triumf memorabil".

MULTUMIRE


"Inainte de penalty-uri, le-am spus jucatorilor mei ca, orice s-ar intampla, noi suntem adevaratii castigatori. Pentru noi, pentru oras, pentru Romania este o victorie mare. Am reusit o partida extraordinara. Jucatorii mei si-au depasit limitele"
Dorinel Munteanu
antrenor-jucator CFR Cluj

APLAUDAT DE SPANIOLI
Ziarele spaniole nu l-au uitat nici pe veteranul Dorinel Munteanu. "Singurul lucru notabil din prelungiri a fost acela ca Munteanu a dictat propria sa inlocuire. Antrenorul-jucator a obosit sa mai fie obosit si s-a asezat pe banca, de unde a continuat sa dea indicatii", a scris AS. Mundo Deportivo a notat ca Munteanu a castigat admiratia publicului de pe stadionul "San Mames", fiind aplaudat in momentul in care a parasit terenul, in minutul 97. La conferinta de presa, Dorinel Munteanu le-a multumit spectatorilor pentru fair-play, jucatorii clujeni fiind si ei aplaudati la finalul partidei.
GLORIA SLAVEN BELUPO 0-1
Dupa ce a pierdut in tur, 2-3, Gloria Bistrita a cedat si pe teren propriu in fata echipei croate Slaven Belupo, ratand sansa de a juca in turul 3 impotriva lui Deportivo. In fata unor tribune pline, lucru mai rar intalnit la Bistrita, trupa lui Sabau a dominat, dar oaspetii au fost mai pragmatici. Unicul gol a fost marcat de Musa (’66), din penalty-ul obtinut de Karabogdan, agatat in careu de Albut. Gloria a evoluat in formula: Albut - A. Rus, Bors, S. Costin, D. Matei, D. Sanmartean - M. Constantinescu, Paduret (’57 Paduretu), Salagean (’73 Suru) - Peres (’32 Gavrilescu), Negrean. Antrenor: I.Ovidiu Sabau.

×
Subiecte în articol: sport munteanu dorinel munteanu