x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UEFA Intertoto - CFR, in finala

UEFA Intertoto - CFR, in finala

de Sorin Anghel    |    04 Aug 2005   •   00:00
UEFA Intertoto - CFR, in finala

Marea performera a competitiei, echipa clujeana s-a calificat in finala, reusind si ieri sa invinga pe Zalgiris Vilnius (5-1), dupa ce si in tur se impusese cu 2-1.

Cu Dorinel Munteanu doar pe banca tehnica, el fiind suspendat, clujenii au reusit sa se califice in finala Cupei UEFA Intertoto dupa o victorie categorica in fata lituanienilor de la Zalgiris.

Antrenorul oaspetilor, Saulius Sirmelis, care nu a contat ieri pe cinci titulari, ameninta inaintea partidei ca formatia sa a venit in Romania pentru a se califica: "Nu am venit aici ca sa ne plimbam. Vrem sa castigam". Nu a fost sa fie asa, din contra, clujenii au facut un adevarat galop de sanatate cu lituanienii, asigurandu-si o calificare clara in finala competitiei.

DOMINARE. CFR-ul a atac fara incetare si a reusit sa deschida scorul prin vedeta Tilinca (’11). Autorul moral al golului a fost insa portarul Malinauskas, care a iesit aiurea, atacantul Clujului loband mingea cu capul de la 16 metri. Inainte de pauza, acelasi Tilinca a percutat din nou, obtinand un penalty transformat de Jula (’44), cu o executie in forta, bara-gol. Reusita "capitanului" a adus linistea, astfel ca repriza a doua s-a jucat doar pentru spectacol. Coroian (’49) - lob de la 20 de metri, Minteuan (’56) - sut de la marginea careului si, Anca (’74) - dupa o combinatie cu Tilinca si Minteuan, si-au facut de lucru si au marcat din toate pozitiile. Oaspetii au redus din handicap prin Joskas (’81).

CFR: Turcas - Balint, Jula (’68 Toma), Milosevici, Miclaus - Fl. Dan, Minteuan, Coroian (’60 Oncica), Turcu - Anca, Tilinca (’80 Bruncevici). Antrenor: Dorinel Munteanu

LICITATIE CARITABILA
Inaintea jocului, Federatia Studentilor din Cluj a organizat o licitatie in scopuri caritabile. Scopul acestei manifestari l-a reprezentat strangerea de fonduri pentru ajutarea victimelor inundatiilor care s-au abatut asupra Moldovei luna trecuta. Obiectul licitatiei l-au reprezentat personalitatile publice din Cluj-Napoca. Antrenorul lui CFR, Dorinel Munteanu, a fost cumparat contra sumei de 500.000 de lei de catre o secretara a Universitatii de Stat din Cluj-Napoca. Liderul clujenilor va lua masa in oras cu cea care a oferit suma castigatoare. Partida cu Zalgiris s-a desfasurat pe o vreme caniculara, temperatura la ora jocului fiind de 35 de grade Celsius.
×
Subiecte în articol: sport