x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un meci cât un veac

Un meci cât un veac

de Mihai Igirosanu    |    18 Feb 2010   •   00:00
Un meci cât un veac
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL

După miracolele produse în grupele Ligii Campionilor, Unirea Urziceni dispută în această seară, de la ora 22:05, pe legendarul Anfield Road din Liverpool, cel mai important meci din istoria de 56 de ani a clubului.



Deşi la începutul săptămânii părea decis să utilizeze o echipă formată din multe rezerve, fără cei mai determinanţi jucători, precum căpitanul Gerrard şi vice-căpitanul Carragher, antrenorul Rafa Benitez a lăsat ieri de înţeles că priveşte cu interes şi parcursul din Europa League: "Deşi mi-ar fi convenit să mă lupt pentru titlu sau pentru Champions League, vreau să tratăm serios şi această competiţie. Jamie Carragher a revenit la antrenamente şi va fi apt pentru meciul de joi. Este o veste foarte bună, pentru că vorbim de un jucător foarte important pentru noi. În privinţa lui Benayoun, vom decide joi dimineaţă dacă va putea evolua sau nu". Singurii absenţi cerţi sunt atacantul spaniol Fernando Torres şi fundaşul dreapta Glen Johnson.

ÎN PERICOL DE A FI DECIMAŢI
De partea cealaltă, situaţia nu e prea roz pentru noul antrenor al Unirii, israelianul Ronny Levy. În cazul primirii unui cartonaş galben în această seară, patru dintre cei mai importanţi jucători, Iulian Apostol, Marius Bilaşco, Pablo Brandan şi George Galamaz, vor fi suspendaţi pentru returul programat la 25 februarie, în Ghencea. Altfel, Levy are o singură dilemă, dacă să-l folosească pe argentinianul Pablo Brandan în stânga liniei defensive sau să-l urce la mijloc, caz în care fundaş stânga ar apărea Epaminonda Nicu.

ŞAISPREZECIMI, TUR

MARŢI
Everton - Sporting     2-1
Pienaar '35, Distin '49 / Veloso '87 - pen.

AZI
16:00    Rubin Kazan - Hapoel Tel-Aviv
        Sport.ro
20:00    Ajax Amsterdam - Juventus Torino    
        Pro TV
20:00:    FC Bruges - Valencia
20:00    Villarreal - Wolfsburg
20:00    Standard Liege - Salzburg
20:00    Twente - Werder Bremen
20:00    Lille - Fenerbahce
22:05    Athletic Bilbao - Anderlecht
22:05    FC Copenhaga - Marseille
22:05    Panathinaikos - AS Roma
22:05    Atletico Madrid - Galatasaray
22:05    Fulham - Şahtior Doneţk
22:05    Liverpool - Unirea Urziceni    
        Pro TV
22:05    Hamburg - PSV Eindhoven
22:05    Hertha Berlin - Benfica

Amintirile lui Ronny Levy cu Liverpool şi Benitez

Tehnicianul Unirii, Ronny Levy, se va afla în această seară la cea de-a doua vizită din carieră pe Anfield Road. În sezonul 2006/2007 al preliminariilor Ligii Campionilor, israelianul a jucat cu Maccabi Haifa împotriva lui Liverpool. Pe Anfield, echipa lui Levy a pierdut greu, 1-2, cu un gol primit în minutul 87, pentru ca în returul desfăşurat pe teren neutru, la Kiev, să reuşească un prestigios 1-1. Levy s-a mai confruntat o dată şi cu actualul manager al "cormoranilor", Rafa Benitez. S-a întâmplat în sezonul 2003/2004 al Cupei UEFA, când Maccabi Haifa a întâlnit pe Valencia în turul 2 al competiţiei. Trupa lui Ronny Levy a izbutit un 0-0 pe Mestalla, însă a pierdut clar returul, 0-4.

×
Subiecte în articol: sport