x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verii dintre buturi

Verii dintre buturi

23 Apr 2004   •   00:00

Meciul rundei rundei cu numarul 23 se va juca maine seara, la Constanta, intre Farul si Dinamo. George Curca si Cristi Munteanu, portarii celor doua combatante, vor uita pentru 90 de minute ca sunt rude foarte apropiate.

Jocul de pe Litoral intruneste toate conditiile pentru ca in aceasta etapa toti ochii sa fie atintiti asupra sa. Va fi un nou duel al unor dinamovisti autentici: antrenorii Ion Marin si Ioan Andone.

IMPRESARIAT. O disputa „in familie" s-ar putea spune, daca tinem seama ca portarii Curca si Munteanu sunt veri primari. Parintii lor locuiesc impreuna in casa batraneasca de la Isarcea, acolo unde patimile se vor imparti sambata seara intre Farul si Dinamo. Goal-keeperul gruparii de pe Litoral sustine ca ii datoreaza foarte mult varului sau, Cristi Munteanu, cel care l-a sfatuit sa opteze pentru postul de portar pe vremea junioratului, desi era atras mai mult de o cariera de atacant.

AMINTIRI. „Eram foarte entuziasmat de cariera pe care o avea Munteanu. Imi placea foarte mult de el si la un moment dat l-am rugat sa ma duca si pe mine in fotbal. Dat fiind faptul ca tatal meu este frate cu mama lui, adica eu cu Munteanu suntem veri primari, nu a fost nici o problema. „Babicu" mi-a zis ca poate sa ma duca la Constanta si asa a si facut. A vorbit cu antrenorul de la juniori, Constantin Talvescu, si m-a primit la echipa. Acest lucru se intampla prin 1998, pe vremea cand varul meu juca la FC National", povesteste Curca.

Marian Stefan, Cosmin Smochina


„Mi-am dorit sa fiu atacant dar era mai greu cu alergatul. Atunci m-am reprofilat ca portar. N-am evoluat decat un an la juniori, dupa care am ajuns la echipa mare. Toate acestea i le datorez varului meu Cristi, care m-a ajutat atunci cand am avut nevoie" George Curca

„Ii transmit multa sanatate lui Curca. Ma bucur ca am din nou ocazia de a juca impotriva sa dar imi pare rau ca va trebui sa-l inving din nou. Ar fi a saptea oara in cariera. Sper sa nu incaseze totusi prea multe goluri maine seara" Cristi Munteanu


„Spioni" francezi pe Litoral

George Curca a starnit interesul unei echipe din prima liga franceza, care prin intermediul unui agent a cerut un CV si cateva casete cu portarul constantean. „Nu stim decat ca e vorba despre o grupare din prima liga. Este un lucru imbucurator pentru noi ca formatii din strainatate sunt interesate de fotbalisti de la Farul", a declarat presedintele Farului, Marcel Lica. Pe langa Curca, gruparea din Hexagon, care va avea „spioni" la meciul de maine dintre Farul si Dinamo, ii mai are in vizor pe Cristocea si Lungu.


Crescuti la „Scoala Talvescu"

Primul antrenor al celor doi veri este Constantin Talvescu. „L-am luat pe George de la Isarcea, unde era un jucator de duzina. Domnul Talvescu l-a format, dar meritele sunt ale varului meu", a spus „Babicu". De-a lungul timpului, Constantin Talvescu a pregatit numeroase generatii de jucatori. Dennis Serban, Pitu, Stere, Curt, Carabas, Curt, Cristi Munteanu sau George Curca sunt numai cativa dintre fotbalistii formati de catre antrenorul constantean.


Andone nu face favoruri Rapidului

„Cainii rosii" s-au aflat ieri dupa-amiaza, pentru circa un ceas, printre vizitatorii CERF 2004, deschis in aceste zile la Romexpo. Elevii lui Ioan Andone au vizitat cateva standuri, declarandu-se interseati de ultimele noutati aparute pe piata tehnologiei de informatie. Intr-o atmosfera destinsa, ros-albii s-au interesat de cateva tipuri de telefoane mobile, cel mai cautat fotbalist pentru autografe fiind capitanul Florentin Petre. Lotul dinamovist a intrat aseara in cantonament, la Izvorani, deoarece Saftica se afla in aceste zile in renovare. Prezent si el la CERF, antrenorul Ioan Andone a aruncat cateva sageti la adresa Rapidului: „Acolo se joaca putin teatru. Nu e nici o tragedie. Anul trecut si noi ne-am aflat intr-o situatie delicata. Nu ma intereseaza sa castig cupa ca sa joace ei in UEFA", a conchis „Falcosul".

×
Subiecte în articol: sport curca