x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victor Hanescu forteaza "sferturile"

Victor Hanescu forteaza "sferturile"

16 Sep 2004   •   00:00

In lipsa romanilor de pe tabloul de simplu, a treia zi de la Arenele BNR a fost una mai putin atractiva pentru spectatori. Victor Hanescu va juca azi la pranz, in optimile de finala, contra austriacului Stefan Koubek.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Castigatorul editiei de anul trecut al BCR Open Romania, spaniolul David Sanchez (nr. 64 ATP), a fost eliminat ieri, inca din optimi. El a fost realmente spulberat de puternicul argentinian Jose Acasuso (79 ATP), care s-a impus cu scorul de 6-3, 6-0.

DUBLU. Singurii romani care au evoluat ieri in Parcul cu Platani s-au batut pentru un loc in optimile de finala ale turneului. Prima pereche care a intrat pe teren, Gabriel Trifu/Gabriel Moraru, a incheiat rapid conturile, cei doi fiind depasiti clar, scor 0-6, 2-6, de italienii Daniele Bracciali si Giorgio Galimberti. Cuplul Florin Mergea/Horia Tecau a parasit si el competitia de la Bucuresti. Romanii au fost depasiti de germanii Karsten Braasch si Philipp Kohlschreiber, 6-2, 4-6, 5-7.

LOGIC. Favoritul numarul 4 al turneului, rusul Igor Andreev, a confirmat ieri, invingandu-l oarecum lejer pe germanul Philipp Kohlschreiber, scor 7-6, 6-2. Cel mai interesant meci al zilei, intre spaniolul Alex Corretja si francezul Paul-Henry Matthieu, a fost ultimul programat ieri pe arena centrala.

"Mi-am recapatat increderea in mine!"

Dupa ce l-a invins pe Fernando Verdasco, favoritul numarul 1 al turneului de la Bucuresti, Victor Hanescu si-a recapatat increderea, avand in vedere faptul ca n-a mai reusit sa treaca de primul tur al unei competitii ATP de 2 luni.

  • Jurnalul National: Victor, te-a cam chinuit Verdasco...

    Victor Hanescu: A fost un meci foarte greu. Stiam ca am foarte mult de alergat, jucand pe zgura, care e specialitatea spaniolilor. Din fericire, am jucat foarte bine tactic si am reusit sa-l domin.

  • Ai reusit sa mai treci de primul tur. Cum te simti acum?

    De doua luni nu mai reusisem sa trec de de prima faza a unui turneu ATP. Joc bine, dar pierd mereu. In felul asta mi-am pierdut si increderea. S-a vazut si in meciul cu Verdasco. Am pierdut mingi foarte usoare in setul al doilea, cand conduceam cu 5-4. Acum pot spune ca mi-am recapatat increderea si sper sa am un parcurs bun.

    "L-am dominat pe Verdasco"

  • Publicul cum ti s-a parut?

    A fost extraordinar. I-am simtit pe oamenii de pe arena alaturi de mine si m-au sprijinit foarte mult in momentele grele, mai ales in setul 1, cand am revenit si am castigat.

  • Care a fost cheia succesului tau?

    Poate faptul ca l-am dominat si m-am lasat dus de val. Nici nu mai stiu cand am ajuns la tie-break in primul set. Am stiut ca reverul este punctul sau slab si l-am fortat de fiecare data cand am avut ocazia. Cred ca sunt pe drumul cel bun si datorita faptului ca ma simt mult mai bine din punct de vedere fizic.

    "Nu ma gandesc la trofeu"

  • Cum ti s-a parut arbitrajul? Ai avut ceva dispute cu "centralul"...

    Arbitrul asta e foarte ciudat. Si acum doi ani, cand am jucat impotriva lui Marcelo Rios, m-a furat, ca si marti. Am fost deranjat de maniera sa de a judeca fazele, dar nu ma pot certa cu el. Arbitrii sunt arbitri. Ei decid, iar noi trebuie sa ne supunem.

  • Te gandesti la castigarea turneului?

    Nu pot emite o parere acum, fiindca nu stii ce se intampla pana atunci. Eu trebuie sa ma concentrez pentru urmatorul meci, impotriva lui Koubek, din turul 2. Vom vedea ce va fi. Sper sa castig.

    ADVERSAR

    In varsta de 27 de ani, austriacul Stefan Koubek este unul dintre jucatorii de mana stanga cei mai incomozi din circuitul ATP. Momentan, blondul jucator se afla pe locul 97 in ierarhia mondiala, cu 11 pozitii sub adversarul sau de astazi, Victor Hanescu. Koubek a inceput sa joace tenis la varsta de 7 ani, iar tatal sau, Josef, este manager la compania Michelin. Este un mare fan al vitezei, fiind proprietarul unei superbe motociclete Harley Davidson. Antrenat de Gunther Bresnik, fost mentor al celebrului Boris Becker, Stefan considera ca suprafata sa preferata de joc este zgura.

    IONITA, LUAT LA CUPA DAVIS

    Victor Ionita a fost convocat pentru prima oara in echipa de Cupa Davis a Romaniei pentru intalnirea cu reprezentativa Canadei, programata intre 24 si 26 septembrie, la Bucuresti, meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Ionita a castigat turneul "Asirom Challenger" de la Brasov si a fost declarat performerul anului la Circuitul "Tiriac Trophy 2004". Antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, a declarat ieri ca din echipa Romaniei vor mai face parte Andrei Pavel, Victor Hanescu si Florin Mergea, iar din lotul largit, Gabriel Moraru si Razvan Sabau.

    REZULTATELE DE IERI

    Simplu (turul II)
  • Paul Matthieu (Franta) - Alex Corretja (Spania) 3-6, 6-3, 6-1
  • Jose Acasuso (Argentina) - David Sanchez (Spania) 6-3, 6-0
  • Igor Andreev (Rusia) - P. Kohlschreiber (Germania) 7-6, 6-2

    Dublu (turul I)
  • Karsten Braasch / - Florin Mergea / 2-6, 6-4, 7-5
    Philipp Kohlschreiber (Germania) Horia Tecau
  • Daniele Bracciali / - Gabriel Moraru / 6-0, 6-2
    Girgio Galimberti (Italia) Gabriel Trifu
  • ×
    Subiecte în articol: sport victor