x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vreau sa castige un roman anul acesta"

"Vreau sa castige un roman anul acesta"

03 Sep 2004   •   00:00

Bogdan Enoiu, organizatorul BCR Open Romania, considera competitia de tenis desfasurata la Arenele BNR din Bucuresti, in perioada 13-19 septembrie, cel mai important eveniment sportiv din Romania.

CATALIN FAINISI

  • Jurnalul National: Domnule Enoiu, cum e sa organizezi BCR Open Romania?

    Bogdan Enoiu: E foarte, foarte greu. Ai nevoie de multa putere de munca si de niste nervi de otel. Bineinteles, cand vezi ca totul e in ordine, ai parte si de multe satisfactii.

  • De cand va ocupati cu organizarea acestui turneu?

    Este al treilea an in care agentiile McCann Erickson si Momentum se ocupa de organizarea acestui turneu. Alaturi de proprietarul competitiei, Ion Tiriac, si de directorul acesteia, Dumitru Haradau, am reusit sa-l mentinem pe linia de plutire. Un mare ajutor a venit de la BCR, care ii da si numele. De asemenea, nu trebuie uitati ceilalti sponsori, cum ar fi Petrom, HP, Connex, Mercedes Benz, Dorna sau Stella Artois.

  • Ce reprezinta acest Open pentru romani?

    Este singura competitie majora pentru noi in acest an. Nu uitati ca la fotbal stam destul de slab. Nationala nu a mai avut rezultate notabile in ultimul timp, Dinamo a fost umilita de Manchester United in Liga Campionilor, asa ca tenisul e singurul prilej de bucurie. Tenismeni din primii 100

  • Cine va castiga in acest an?

    Sper ca un roman sa ne faca si pe noi fericiti, in sfarsit. Andrei Pavel este cap de serie numarul 1 si imi doresc foarte mult sa iasa invingator. Ramane de vazut insa. Daca nu el, macar Hanescu.

  • Iar o sa aduceti multi spanioli la Bucuresti?

    Normal. Ei vin si acum, la fel ca in fiecare an. Se simt foarte bine sa joace in Romania si asta se vede, fiindca au castigat majoritatea editiilor.

  • Care-i situatia "wild-card-urilor?" Tot la romani merg?

    Da. Primul i-l dam lui Victor Ionita, castigator a sase turnee desfasurate anul trecut, iar cel de-al doilea lui Razvan Sabau, care a contribuit decisiv la castigarea meciului de baraj Ecuador - Romania, din Cupa Davis, in 2003.

  • Cum sunt cotati jucatorii care participa in acest an?

    Majoritatea sunt din primii 100. De exemplu, la editia trecuta, Nicolas Massu a jucat finala cu David Sanchez, iar la Olimpiada a devenit campion absolut. Asta este legatura noastra nemijlocita cu marea performanta.

  • Cum vor fi meciurile demonstrative ale fostelor glorii?

    Ilie Nastase a facut mereu spectacol pe teren. Si anul asta are niste parteneri de exceptie, cum ar fi Pioline, Bahrami sau Vilas. Premii in valoare de 351.000 de euro

  • Care este bugetul competitiei in acest an?

    Per total, avem 600.000 de euro pentru organizare. Din acesti bani, premiile reprezinta 351.000, la fel ca anul trecut. Am adus retusuri bazei, in sensul ca am vopsit totul, si ma bucur ca arena centrala se mentine in conditii foarte bune dupa renovarea generala de acum cativa ani.

  • Se poate ridica infrastructura la nivelul celei din Occident?

    Deocamdata nu, fiindca baza este la nivelul anilor ’70. De fapt, asta este situatia oricarei arene de sport din Romania, fie ca este de fotbal, de tenis sau de inot. Cred insa ca, o data cu intrarea in Uniunea Europeana, in Romania vor fi construite arene moderne, capabile sa gazduiasca mari competitii. Atena ne-a demonstrat ca se poate, prin crearea unei infrastructuri senzationale pentru Jocurile Olimpice, la nivelul secolului XXI. Noi suntem inca in secolul trecut.

    WILD-CARDURI

    "Primul i-l dam lui Victor Ionita, castigator a sase turnee desfasurate anul trecut, iar cel de-al doilea lui Razvan Sabau, care a contribuit decisiv la castigarea meciului de baraj Ecuador - Romania, din Cupa Davis, in 2003. Inca nu ne-am hotarat cui vom oferi cel de-al treilea wild-card"

    PARTENERI

    "Ilie Nastase a facut mereu spectacol pe teren. Si anul asta are in meciurile demonstrative niste parteneri de exceptie, cum ar fi Cedric Pioline, Mansour Bahrami sau Guillermo Vilas. In plus, la anul sper sa-i aducem si pe McEnroe sau Connors" - Bogdan Enoiu, organizator BCR Open Romania

    "STAPAN"

    Proprietarul BCR Open Tenis Romania, Ion Tiriac, spune ca turneul care se va desfasura in perioada 13-19 septembrie 2004 la Bucuresti nu mai reprezinta, incepand cu actuala editie, o pierdere economica pentru organizatori. "Am pierdut foarte multi bani cu acest turneu, dar din acest an a intrat intr-o faza de stabilitate economica. In clipa de fata suntem pe linia de plutire. S-au facut progrese la infrastructura si nu mai avem nici un fel de pierderi", a declarat Ion Tiriac, care nu poate garanta ca Bucurestiul poate gazdui si anul viitor un asemenea turneu.

    SPECTACOL

    In primele zile ale turneului de tenis de la Bucuresti, intrarea spectatorilor va fi libera. Cei care vor sa urmareasca si meciurile programate in ultimele 3 zile, 17-19 septembrie, vor trebui sa scoata din buzunar cate 300.000 de lei. In acest pret sunt incluse si cateva meciuri demonstrative care ii vor avea drept protagonisti pe Ilie Nastase, argentinianul Guillermo Vilas, francezul Cedric Pioline si iranianul Mansour Bahrami. "A vrut sa joace si Enoiu, dar joaca la fel de prost ca acum 3 ani si nu aveam nevoie de cineva pe seama caruia sa ne amuzam", a glumit Tiriac.

    SE FAC INVESTITII IMPORTANTE PENTRU ARENELE BNR

    Din dorinta de a asigura conditii excelente pentru desfasurarea turneului, organizatorii au investit foarte multi bani in baza BNR din cartierul Cotroceni. "Anul trecut s-a investit un miliard si jumatate de lei pentru lucrari de amenajare si modernizare, iar acum va fi inlocuit acoperisul de la terenul 1, pentru care s-a dat un miliard de lei", a declarat organizatorul competitiei, Bogdan Enoiu. In plus, directorul agentiei de publicitate McCann Erickson a marturisit ca isi doreste foarte mult sa acopere total arena centrala a bazei bucurestene. "Problema este ca pe cei de la BNR nu-i intereseaza soarta acestui complex. Cu toate astea, sper sa gasim o solutie prin care sa acoperim total arena principala, fiindca atunci cand ploua turneul este paralizat". De asemenea, organizatorii au realizat un spatiu de divertisment pentru public. "Avem doua cupole uriase, aduse special din Italia, unde spectatorii se pot relaxa, pot sa isi cumpere ceva de mancat sau de baut sau se pot adaposti in cazul in care ploua", a incheiat Enoiu. (Sorin Anghel)
  • ×
    Subiecte în articol: sport anul romania