x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Casa Corpului Didactic organizează cursuri pentru profesori de formare pentru învățământul online

Casa Corpului Didactic organizează cursuri pentru profesori de formare pentru învățământul online

14 Noi 2020   •   12:30
Casa Corpului Didactic organizează cursuri pentru profesori de formare pentru învățământul online

Casa Corpului Didactic București derulează programe de formare car vizează dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor. Sunt în derulare, în prezent, 20 de grupe la care participă 500 de profesori și personal didactic auxiliar, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Sunt în derulare, în acest moment, 20 de grupe la care participă 500 de profesori și personal didactic auxiliar.

Cursurile sunt gratuite și se desfășoară în format online sincron și asincron. Programele de formare vizează dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor și ale personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar în ceea ce privește utilizarea platformelor educaționale și a instrumentelor de predare și evaluare online, dezvoltarea de conținuturi digitale care pot fi folosite ca resurse educaționale, colaborarea în realizarea de resurse educaționale online, creșterea motivației pentru învățare a elevilor în condițiile activității asistate de tehnologie, dezvoltarea autonomiei în învățare a elevilor.

La Casa Corpului Didactic se desfășoară, de asemenea, programe de formare acreditate, blended-learning (online meeting și asincron), care au ca obiectiv și dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor, precum Managementul incluziunii școlare, Managementul comunicării școală-familie, Management și leadership educațional.

„În cadrul proiectului Curriculum Relevant Educație Deschisă pentru toți (CRED), în care CCD București este partener la nivelul regiunii București-Ilfov, este în derulare seria a șasea, 20 de grupe la nivelul regiunii (3 pentru învățământul primar și 17 pentru învățământul gimnazial). În luna octombrie, s-a lansat proiectul de ateliere online Antrenament digital cu CCD București. De două ori pe săptămână, organizăm întâlniri online cu și despre profesori, în care dezbatem teme de interes și deslușim noi taine ale platformelor educaționale și ale instrumentelor online”, informează IȘMB.

Pentru ca rezultatele obținute în ateliere și în cadrul programelor de formare continuă să ajungă la cât mai mulți colegi cu scopul de a fi folosite în activitatea curentă, s-a organizat pe site-ul instituției un spațiu de Resurse Educaționale Deschise. Aici, profesorii pot găsi pe site resurse din cele mai diverse, organizate pe niveluri de învățământ și de interes general, materiale prezentate în ateliere, linkuri către aplicații digitale, filme, resurse audio etc.

Totodată, s-a extins aria de suport pentru profesori prin lansarea unui program de consiliere online în domeniul formării continue, 40 de ore pe săptămână, susținut de profesorii metodiști ai CCD București. Astfel, profesorii se pot înscrie prin completarea unui formular, în fiecare zi, de la 8 la 16, pentru a intra într-o întâlnire online în care să clarifice aspecte legate de oportunitățile de formare continuă.

(sursa: Mediafax)

×