x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Catalogul electronic și biblioteca virtuală costă aproape 100 milioane de euro

Catalogul electronic și biblioteca virtuală costă aproape 100 milioane de euro

10 Sep 2019   •   13:25
Catalogul electronic și biblioteca virtuală costă aproape 100 milioane de euro
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Contractele de finanțare pentru implementarea catalogului electronic și a bibliotecii virtuale au fost încheiate în cadrul unei ceremonii desfășurată la Palatul Victoria. Cele două proiecte sunt finanțate din fonduri europene, în valoare totală de aproape 100 milioane de euro. 

Proiectul "Sistem informatic de management al şcolarităţii" a fost semnat de ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, şi de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, iar contractul pentru finanţarea proiectului "Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise, biblioteca virtuală" a fost semnat de miniştrii Fondurilor Europene şi al Comunicaţiilor şi de către directorul Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare, Gheorghe Dinu.

Catalogul electronic costă 48,47 milioane de euro, resursele fiind asigurate în totalitate din fonduri europene, iar durata de implementare este de trei ani. Biblioteca virtuală necesită investiții de 49,46 milioane de euro, din care 40,75 milioane de euro din bani europeni, iar timpul de realizare a proiectului durează doi ani. Manualele vor fi electronice și vor fi puse la dispoziția elevilor gratuit. Pentru utilizarea eficientă a acesteia este nevoie ca 5.400 de școli să fie dotate cu câte un kit multimedia. 

AGERPRES

×