x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie ”Clubul de Excelență” - Provocarea noului an educațional: dezvoltarea potențialului de geniu prin știință și descoperire

”Clubul de Excelență” - Provocarea noului an educațional: dezvoltarea potențialului de geniu prin știință și descoperire

01 Oct 2019   •   17:22
”Clubul de Excelență” - Provocarea noului an educațional: dezvoltarea potențialului de geniu prin știință și descoperire

Astăzi au început cursurile la ”Clubul de Excelență” al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Peste 300 de copii și tineri au obținut rezultate excepționale în urma testărilor și evaluărilor desfășurate în perioada 23-29 septembrie. Aceștia vor începe programul de cursuri gratuite pentru anul educațional 2019-2020. 

Mulți dintre aceștia sunt copii și tineri cu performanțe deosebite în diverse domenii, care au obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale și au rezultate şcolare de excepţie. 

Ca o noutate a acestui an, curricula este orientată spre o abordare științifică a cursurilor, acestea desfășurându-se în cadrul Senatului Științific al Copiilor. În noua curriculă științifică au fost introduse cursuri de astronomie, chimie distractivă, robotică, jurnalism și istoria artelor. Aceste cursuri vor avea scopul de a le permite cât mai multor copii talentați și dornici de performanță, să beneficieze de programul gratuit de educație alternativă al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Demarat în cadrul Clubului de Excelență încă din anul 2007, programul de cursuri gratuite al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României reprezintă o perspectivă modernă de educație, formare și dezvoltare a copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Până în prezent, peste 5000 de copii au beneficiat de acest program.

Programul de cursuri gratuite se adresează copiilor și tinerilor supradotați, care doresc să își dezvolte potențialului de geniu prin știință și descoperire. Aceste cursuri au menirea de a evidenția inteligența ridicată, specifică supradotaților, și de a contribui la dezvoltarea deplină a potențialului acestor copii.
Cursurile răspund unor cerințe educative speciale și le oferă copiilor cu o capacitate mentală superioară o șansă educativă și o ambianță stimulativă care le antrenează mintea și le dezvoltă creativitatea și inteligența. Aceste cursuri vin în completarea programei școlare și au rolul de a conduce la creșterea nivelului de cunoștințe și la atingerea performanței.

La ”Clubul de Excelență” îi așteaptă cei mai buni profesori și o călătorie fascinantă în lumea artelor și a științei. De asemenea, cursanții beneficiază și de programe de dezvoltare personală, emoțională și vocațională, menite să ajute la o dezvoltare armonioasă și completă a talentului, aptitudinilor și personalității lor.

×