x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Constanța: Elevii care au luat bacalaureatul cu nota 10 vor fi premiați de municipalitate

Constanța: Elevii care au luat bacalaureatul cu nota 10 vor fi premiați de municipalitate

31 Iul 2017   •   21:49
Constanța: Elevii care au luat bacalaureatul cu nota 10 vor fi premiați de municipalitate

Consilierii municipiului Constanţa au aprobat, luni, premierea din bugetul local cu câte 1.000 de lei a elevilor cu media 10 la bacalaureat şi a profesorilor lor, precum şi cu câte 2.000 de lei a elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale şi a dascălilor îndrumători.

''Pentru prima dată în istoria oraşului nostru premiem elevii care au obţinut media 10 la bacalaureat, împreună cu profesorii. Dacă şcoala românească şi-a alterat rezultatul, atunci trebuie să ne uităm cu onestitate la toţi factorii care au contribuit la această alterare. (...) Aşa că astăzi facem o primă etapă, îi premiem la un loc pe cei ce au obţinut media zece la bacalaureat împreună cu toţi profesorii care i-au pregătit la disciplinele la care ei au susţinut probele, iar pe viitor vom merge şi în jos şi în sus. Cu alte cuvinte, îmi doresc ca cei care intră la liceu cu mediile cele mai mari să fie premiaţi împreună cu profesorii de şcoală generală care i-au format să ajungă acolo. (...) Sumele cu care îi premiem nu sunt dintre cele mai mari, dar cred că cel mai important este gestul de recunoaştere a meritelor'', a afirmat primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local Municipal Constanţa, patru elevi care au obţinut în acest an media 10 la bacalaureat, doi de la Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân'' şi doi de la Liceul Teoretic ''Ovidius'' din Constanţa, şi 11 cadre didactice vor primi câte 1.000 de lei net.

Câte 2.000 de lei vor primi patru elevi ai Colegiului Naţional ''Mircea cel Bătrân'', premiaţi la olimpiade sau concursuri şcolare internaţionale şi patru dascăli îndrumători ai acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: elevi bacalaureat