x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Directorii școlilor vor primi o creștere salarială

Directorii școlilor vor primi o creștere salarială

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   15:54
Directorii școlilor vor primi o creștere salarială

Directorii, directorii adjuncți, contabilii-şef și secretarii-şef cu nivel de studii superioare ai școlilor vor primi o creștere salarială, potrivit unei hotărâri a Guvernului, aprobată joi, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„O Hotărâre aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Educației, stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ. Se elimină inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S)”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El precizează că principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie.

„În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda și gradația de merit (25%)”, încheie Constantin.

×
Subiecte în articol: constantin guvern scoli