x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Examenul Național de Bacalaureat: ce este nou în 2024? Cum să vă pregătiți cât mai eficient?

Examenul Național de Bacalaureat: ce este nou în 2024? Cum să vă pregătiți cât mai eficient?

31 Ian 2024   •   16:24
Examenul Național de Bacalaureat: ce este nou în 2024? Cum să vă pregătiți cât mai eficient?

​​​​​​​În 2023, nota medie la Examenul Național de Bacalaureat în România a fost de 7,1 puncte. Aceasta este cu 0,2 puncte mai mică decât în 2022, când scorul mediu a fost de 7,3 - este un examen obligatoriu pentru toți elevii de clasa a XII-a din România, care determină eligibilitatea acestora pentru învățământul superior. Examenul este format din cinci părți: limba și literatura română, limba străină, matematică, istorie și științe ale naturii.

În 2024, Examenul Național de Bacalaureat va avea loc pe 20 iunie. Acest examen este crucial pentru viitorul elevilor, așa că este important să se pregătească bine pentru el. Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor suplimentar în pregătirea pentru Examenul Naţional de Bacalaureat, puteți contacta anunturi meditatii.

  • 17 iunie - proba de limba și literatura română (probă orală)
  • 20 iunie - test de limbă străină
  • 21 iunie - proba de matematică
  • 22 iunie - proba de istorie
  • 23 iunie - proba de științe ale naturii

Scorul mediu al examenului

În 2023, nota medie la Examenul Național de Bacalaureat în România a fost de 7,1 puncte. Aceasta este cu 0,2 puncte mai mică decât în 2022, când scorul mediu a fost de 7,3.

Analiza rezultatelor în funcție de subiect

Punctajul mediu pentru limba și literatura română a fost de 7,7. Acesta este cu 0,1 puncte mai mare decât în 2022. Punctajul mediu pentru o limbă străină a fost de 6,7 puncte. Aceasta este cu 0,2 puncte mai mică decât în 2022. Punctajul mediu pentru matematică a fost de 6,5 puncte. Aceasta este cu 0,2 puncte mai mică decât în 2022. Punctajul mediu pentru istorie a fost de 7,0 puncte. Aceasta este cu 0,1 puncte mai mare decât în 2022. Punctajul mediu la științe a fost de 6,9 puncte. Aceasta este cu 0,2 puncte mai mică decât în 2022.

Cele mai dificile părți ale examenului sunt matematica și științele. Elevii obțin adesea cele mai mici note la aceste părți.

Au existat modificări ale testului în ultimii ani?

Da, în 2023, au fost aduse unele modificări la Examenul Naţional de Bacalaureat. Aceste modificări au fost făcute pentru a îmbunătăți calitatea examenului și pentru a se asigura că elevii care intră în învățământul superior au suficiente cunoștințe și competențe pentru a reuși la universitate.

Vă prezentăm câteva dintre principalele modificări care au fost făcute în 2023:

  • La limba și literatura română, timpul alocat pentru sarcinile de citire și scriere a fost majorat de la 2 ore la 2 ore și 30 de minute. Acest lucru a fost făcut pentru a le oferi elevilor mai mult timp să se gândească la răspunsurile lor și să scrie texte clare și argumentate.
  • La matematică, unele sarcini au fost modificate pentru a le face mai relevante pentru lumea modernă. În special, a fost adăugată o sarcină de programare pentru a testa abilitățile elevilor de a rezolva probleme cu ajutorul unui calculator.

Sfaturi pentru pregătire

Pentru a vă pregăti cât mai eficient pentru Examenul Național de Bacalaureat, este important să urmați următoarele recomandări:

  1. Începeți să vă pregătiți cât mai devreme posibil. Cu cât petreceți mai mult timp pregătindu-vă, cu atât veți fi mai bine pregătiți pentru examen.
  2. Concentrează-te pe cele mai importante subiecte. Nu încercați să studiați tot materialul deodată. Concentrați-vă pe cele mai importante subiecte care sunt cele mai frecvente la examen.
  3. Finalizați sarcinile de practică. Următoarele sarcini de exercițiu vă vor ajuta să vă exersați în rezolvarea sarcinilor care vor fi incluse în examen.
  4. Aveți grijă de somnul și de alimentația dumneavoastră. Studenții trebuie să fie bine odihniți și să fie sătui înainte de examen.

Un meditatii  vă poate ajuta cu următoarele aspecte:

  • Elaborarea unui plan de studiu. Un meditator vă poate ajuta să elaborați un plan de studiu care să răspundă nevoilor dumneavoastră individuale.
  • Explicarea unor subiecte complexe. Meditatii poate ajuta la explicarea unor subiecte complexe pe care s-ar putea să nu le înțelegeți pe cont propriu.
  • Furnizarea de exerciții și sarcini suplimentare. Mediatorul dvs. vă poate oferi exerciții și sarcini suplimentare pentru a vă exersa în rezolvarea problemelor.
  • Desfășurarea de examene simulate. Un meditator poate efectua examene simulate pentru a vă ajuta să exersați în condițiile care vor fi în examenul real.

Meditatii poate fi o modalitate eficientă de a te pregăti pentru Examenul Naţional de Bacalaureat, dar este important să găsești un tutore bun care are experiență de lucru cu elevii de clasa a 12-a. Pe Buki, puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre un tutore, deoarece site-ul are profiluri și descrieri ale fiecărui meditator.

Sfaturi suplimentare

În plus față de recomandările generale, există câteva sfaturi suplimentare care pot fi utile în pregătirea pentru Higher Examenul Naţional de Bacalaureat:

  • Creați-vă o motivație. Gândiți-vă de ce este important pentru dumneavoastră să treceți acest examen. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți concentrat și motivat în timpul pregătirii dvs.
  • Nu vă fie teamă să cereți ajutor. Dacă simțiți că aveți probleme cu un anumit subiect, cereți ajutorul unui profesor, meditator sau părinte, de exemplu, căutați anunturi meditatii pe site-ul Buki.
  • Nu uitați de odihnă. Este important să alternezi studiul și odihna pentru a evita efortul exagerat.

Mult succes cu pregătirile!

 

×