x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Negocieri blocate, greva continuă: Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25%

Negocieri blocate, greva continuă: Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25%

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   19:20
Negocieri blocate, greva continuă: Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25%
Sursa foto: Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Sindicatele din educație au anunțat, joi seara, că cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi. Protestul continuă.

„Astăzi le-am înaintat poziția noastră foarte clară: o creștere a veniturilor cu 25%. Sunt liberi să își facă calculele necesare și, bineînțeles, actul normativ prin care să fie stipulat ca și garanție că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu pe economie și va fi luat în calcul pe viitoarea lege unitară de salarizare”, a declarat liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Acesta a adăugat că sindicatele au făcut „o prezentare” a poziţiei lor, iar autoritățile rămân să analizeze şi să răspundă.

De asemenea, sindicaliştii au respins voucherele acordate profesorilor.

Întrebați ce se va întâmpla cu examenele elevilor, liderii de sindicat au răspuns: „în momentul în care guvernul va veni cu o hotărâre foarte clară, cu un răspuns clar la solicitările noastre, atunci colegii noștri vor decide dacă vor suspenda această acțiune sau nu”.

Ei și-au manifestat speranța vor fi rechemați, vineri, la negocieri.

Referitor la ceea ce spunea premierul, conform căruia a oferit tot ceea ce a putut oferi, liderii de sindicat au declarat că acesta „ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ”, eventual să discute direct cu cei din școli, „să vadă cât de departe este de realitate”.

Toto sindicaliștii au declarat că numărul angajaţilor din educație care au aderat la grevă se apropie de 200.000.

În aceste condiții, protestul continuă.

negocieri esuate

(sursa: Mediafax)

×