x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

Numărul școlilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

28 Oct 2022   •   14:07
Numărul școlilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

Numărul școlilor în care elevii primesc o masă caldă a crescut de la 350 la 450. Decizia reprezintă un nou pas pentru combaterea abandonului școlar, spune ministrul Educației, Ligia Deca.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului școlar prin adoptarea Ordonanței de Urgență pentru creșterea numărului de unități de învățământ preuniversitar și evidența numărului de elevi care vor beneficia de programul masă caldă”, a anunțat, vineri, după ședința de Guvern, ministrul Educației, Ligia Deca.

Astfel, a crescut numărul școlilor care beneficiază de program de la 350 la 450, respectiv cu 38.000 de elevi.

Pe timpul cursurilor, elevii din cele 450 de școli primesc zilnic, gratuit, fie o masă caldă, fie un pachet alimentar în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei per beneficiari.

„Finanțarea acestui program pilot se alocă bugetelor locale ale unităților sau subdiviziunilor administrativ teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unitățile pilot din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București. Astfel, în anul acesta este de suma de 147.000 lei, iar în anul 2023 suma va fi de 266.510 lei”, a afirmat Deca.

Repartizarea pe județe a banilor se află pe circuitul de avizare interministerială, spune ministrul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: şcoli masă caldă