x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Robert Turcescu: Abandonul şcolar este în floare, analfabeţii funcţionali au ajuns miniştri

Robert Turcescu: Abandonul şcolar este în floare, analfabeţii funcţionali au ajuns miniştri

11 Mar 2019   •   17:52
Robert Turcescu: Abandonul şcolar este în floare, analfabeţii funcţionali au ajuns miniştri

Deputatul PMP Robert Turcescu a afirmat, luni, că rezumatul guvernării PSD la capitolul educaţie este "doi ani, patru miniştri, niciun rezultat", subliniind că abandonul şcolar este "în floare", zeci de mii de elevi se duc la toaletă în fundul curţii şi învaţă după manuale "tipărite de nişte incompetenţi".

"Distrugerea oricărei naţiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale, trebuie doar scăderea calităţii învăţământului şi permisiunea fraudei la examenul studenţilor. În consecinţă, pacienţii mor în mâinile unor asemenea medici, clădirile se prăbuşesc, fiind construite de asemenea ingineri, banii se pierd în mâinile unor asemenea economişti, dreptatea se evaporă în mâinile unor asemenea judecători. Crahul învăţământului este crahul naţiunii, sunt cuvintele scrise la intrarea unei importante universităţi, dar ele rezumă perfect şi trist situaţia în care se află astăzi România. Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat - este rezumatul guvernării PSD la capitolul educaţie din ianuarie 2017 şi până în prezent", a spus Turcescu, la "Ora Guvernului", în plenul Camerei Deputaţilor, la care a participat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

El a criticat reglementările în privinţa doctoratelor şi i-a cerut ministrului Andronescu să desfiinţeze Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.

"Suntem pe buza prăpastiei pentru că e plină ţara de doctori cu lucrări plagiate, dar Guvernul refuză constant să facă ceva în privinţa lor, chiar dacă, personal, am oferit soluţiile necesare prin intermediul unui proiect de lege în care propuneam transparenţă totală în ceea ce priveşte lucrările de doctorat. se promovează constant tot felul de academii- fantomă, aşa încât sinecuriştii cu doctorate dubioase să se poată bucura de titlul de academician. Doamna Andronescu, desfiinţaţi urgent Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, e înţesată de politicieni şi şmecheri cu epoleţi care nu fac altceva decât să mai adauge un titlu şi un salariu în palmares", a adăugat Turcescu.

El a subliniat că abandonul şcolar este "în floare", iar elevii de la clasele primare şi gimnaziale sunt "chinuiţi" cu o programă şcolară "sufocantă".

"Între timp, zeci de mii de elevi se duc la toaletă în fundul curţii, învaţă după manuale tipărite de nişte incompetenţi la Editura didactică şi pedagogică, iar guvernanţii se plâng că nu au bani pentru un sistem de educaţie decent. Abandonul şcolar este în floare, analfabeţii funcţionali au ajuns miniştri, Executivul a dat chix cu programul "Cornul şi laptele" şi nu a fost capabil să pună în practică programul "Masa caldă în şcoli" care este tot în faza pilot de trei ani. Chinuiţi elevii de la clasele primare şi gimnaziale cu o programă sufocantă, aţi transformat părinţii în meditatori şi nu ţineţi cont de nevoia dezvoltării învăţământului profesional. Ruşine să vă fie tuturor celor care astăzi alcătuiţi Guvernul României, v-aţi bătut joc de educaţie, un drept garantat de Constituţie", a afirmat Robert Turcescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robert Turcescu