x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Românca Larisa Maria Nechita, printre finaliştii concursului internaţional ''Teza mea în 180 de secunde''

Românca Larisa Maria Nechita, printre finaliştii concursului internaţional ''Teza mea în 180 de secunde''

25 Sep 2019   •   17:40
Românca Larisa Maria Nechita, printre finaliştii concursului internaţional ''Teza mea în 180 de secunde''
Sursa foto: Sursa: Facebook / Larisa Maria Nechita

Finala internaţională a concursului ''Teza mea în 180 de secunde'' se va desfăşura joi în Senegal. Optsprezece doctoranzi francofoni din lumea întreagă, între care şi românca Larisa Maria Nechita, se vor înfrunta pe scena Marelui Teatru Naţional din Dakar, informează Institutul Francez din România într-un comunicat de presă.

Fiecare candidat are la dispoziţie 180 de secunde şi un singur slide pentru a-şi prezenta rezultatele cercetării doctorale într-o manieră clară şi convingătoare, astfel încât audienţa să înţeleagă subiectul de cercetare în numai 3 minute.

Doctorandă a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Larisa Maria studiază obstacolele lingvistice şi culturale care pot apărea în procesul de interpretariat simultan, titlul tezei sale fiind "Transferuri culturale, calitatea discursului şi gestiunea erorilor în activitatea de interpretariat în cadrul conferinţelor". Ea a fost desemnată cea mai bună doctorandă francofonă a anului 2019 pentru prezentarea subiectului său de cercetare.

Inspirată de concursul de origine australiană intitulat "Teza de trei minute", competiţia "Teza mea în 180 de secunde" a fost iniţiată în Quebec, în 2012, de către Asociaţia francofonă pentru cunoaştere (ACFAS). Acest concurs lansează doctoranzilor francofoni provocarea de a prezenta în trei minute subiectul lor de cercetare ştiinţifică.

AGERPRES

×