x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România sub media UE la învățământul superior. 7,8% dintre tinerii de la sate ajung la facultate

România sub media UE la învățământul superior. 7,8% dintre tinerii de la sate ajung la facultate

01 Oct 2020   •   13:17
România sub media UE la învățământul superior. 7,8% dintre tinerii de la sate ajung la facultate
Sursa foto: Ridofranz/Getty Images/iStockphoto

Elevii din mediul rural continuă să fie defavorizați de cei din orașe în privința educației. Procentul tinerilor din sate care ajung la facultate este extrem de mic, doar 7,8% din populația cu vârste între 30-34 de ani, potrivit World Vision România. 

"Deşi în ultimele două decenii a crescut semnificativ numărul absolvenţilor din învăţământul universitar, ţara noastră încă se plasează mult sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea persoanelor cu studii superioare din totalul populaţiei (26% în 2017, faţă de media UE de 40%). În plus, angajatorii spun că absolvenţii care intră pe piaţa forţei de muncă au competenţe prea teoretice şi că acestora le lipsesc adesea competenţele non-tehnice esenţiale, printre care se numără soluţionarea problemelor, munca în echipă şi comunicarea, conform Raportului de ţară din 2019, realizat de Comisia Europeană", se arată în comunicatul organizației.

World Vision România dezvoltă programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile pentru depășirea sărăciei şi nedreptăţii.

 

×
Subiecte în articol: rural sate facultate